Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
kaksin kaunihimpi

Mokkapala-korvapuustit – levitä suosikkipullien päälle iki-ihana mokkiskuorrute

2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min

Perinteinen korvapuusti saa uuden, herkullisen twistin! Pehmeän pullan täytteenä on kanelin lisäksi kaakaojauhetta. Ja mikä parasta, nämä korvapuustit kruunataan mokkapaloista tutulla kuorrutuksella.

14.3.2025
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa (jauhettua)
1½ tl
suolaa
1
muna
14–15 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita tai leivontamargariinia
Täyte
150 g
voita tai margariinia
1 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
1 rkl
kaakaojauhetta
Kuorrutus
1 pkt (500 g)
tomusokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
100 g
voita (sulatettuna)
1–1½ dl
vahvaa kahvia
3 rkl
strösseleitä tai nonparelleja

Mokkapala-korvapuustit − ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Vatkaa muna sekaan. Lisää puolet jauhoista ja sekoita.
  2. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi loppuvaiheessa vaivaamista. Vaivaa eli alusta taikinaa, kunnes se on pehmeää, kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho leivinliinalla. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön 30 minuutiksi.
  3. Tee täyte. Pehmitä voi. Lisää sokeri, kaneli ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat yksi kerrallaan noin sentin paksuiseksi levyksi (noin 30 × 50 cm).
  5. Levitä täyte taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla 5 cm:n levyisiksi kolmion muotoisiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperin päälle uunipellille leveämpi puoli alaspäin. Paina peukaloilla pullan keskelle kierteiden suuntaisesti vako. Leivo toinen taikinapala samoin. Anna pullien kohota liinan alla 30–45 minuuttia
  6. Voitele pullat halutessasi vatkatulla munalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.
  7. Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Sulata voi.
  8. Lisää voisula ja kahvia vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes kuorrute on sopivan paksua ja pysyy hyvin pullan päällä. Levitä pehmeää kuorrutetta korvapuustien päälle. Viimeistele strösseleillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt