


Tuiki, tuiki tähtipulla
Perinteiset tähtipullat – pullien päällä tuikkivat appelsiinilla maustetut murotaikinatähdet
1 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 15 min
Perinteiset tähtipullat tuovat joulun! Pehmeiden pikkupullien päälle asetetaan appelsiininkuorella ja vaniljasokerilla maustetut murotaikinatähtöset.
Reseptin ainekset
noin 32 kpl
Pullataikina
5 dl
maitoa tai vettä
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
1½ tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
14–15 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
200 g
voita tai margariinia
Tähtitaikina
100 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
1
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
appelsiininkuoriraastetta
Lisäksi
1
muna (voiteluun)
tomusokeria
Tähtipullat – ohje:
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota murusteltu hiiva nesteeseen.
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita puolet jauhoista taikinaan. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, jotta saat taikinaan hyvän sitkon.
- Alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot taikinaan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Peitä kulho liinalla. Kohota pullataikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa 20 minuuttia.
- Tee murotaikina. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja appelsiininkuoriraaste taikinaan. Kääri taikina tuorekelmuun ja pane jääkaappiin hetkeksi.
- Leivo pullataikinasta noin 32 pyöreää pullaa ja pane ne leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
- Kauli murotaikina kevyesti jauhotetulla alustalla parin millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota levystä piparkakkumuotilla tähtiä. Voitele pullat munalla ja pane tähti jokaisen pullan päälle.
- Paista 225-asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
- Viimeistele jäähtyneet tähtipullat tomusokerilla.
Vinkki!
Oikaise ja leivo tähdet valmiista murotaikinasta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
