Maku

Perinteiset tähtipullat

2 h
3.7
0

Perinteiset tähtipullat

Teksti Hanna Partanen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 kpl)

Pullataikina

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 tlsuolaa
  • 15 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita

Tähtitaikina

  • 100 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlkuohukermaa

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää munat, sokeri ja mausteet sekä puolet jauhoista. Vatkaa seosta hetki, niin saat paremman sitkon taikinaan.

Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin kimmoisaksi. Lisää taikinaan lopuksi huoneenlämpöinen voi.

Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan noin 20 minuutiksi.

Valmista taikinan kohotessa tähtitaikina. Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne nesteen kanssa taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.

Leivo pellille pikkupullia valmiiksi kohoamaan.

Kauli tähtitaikina levyksi. Ota siitä tähtimuotilla pikkuleipiä.

Voitele kohonneet pullat munalla ja nosta pullan pinnalle tähti, painele kevyesti tähtien kärjet pullaan kiinni.

Paista perinteisiä tähtipullia 225 asteessa 8-12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä