Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteiset tähtipullat

2 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 15 min
20.1.2008
Reseptin ainekset
35 kpl
Pullataikina
50 g
hiivaa
5 dl
kevytmaitoa
2 kpl
munaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
2 tl
suolaa
15 dl
vehnäjauhoja
200 g
voita
Tähtitaikina
100 g
voita
3/4 dl
sokeria
1 kpl
munaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
kuohukermaa
Voiteluun
1 kpl
munaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää munat, sokeri ja mausteet sekä puolet jauhoista. Vatkaa seosta hetki, niin saat paremman sitkon taikinaan.

Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin kimmoisaksi. Lisää taikinaan lopuksi huoneenlämpöinen voi.

Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan noin 20 minuutiksi.

Valmista taikinan kohotessa tähtitaikina. Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne nesteen kanssa taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.

Leivo pellille pikkupullia valmiiksi kohoamaan.

Kauli tähtitaikina levyksi. Ota siitä tähtimuotilla pikkuleipiä.

Voitele kohonneet pullat munalla ja nosta pullan pinnalle tähti, painele kevyesti tähtien kärjet pullaan kiinni.

Paista perinteisiä tähtipullia 225 asteessa 8-12 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt