Pullapitkot kuin mummon uunista! Näin leivot neljän letin kaunokaisen kahvipöytään
2 h 30 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
1 h 40 minLetitettävät pullapitkot vievät aikamatkalle mummolan kahvipöytään. Pitkoksi leivottavaan pullataikinaan voi käyttää hiukan enemmän jauhoja kuin pikkupullataikinaan. Jämäkämpää taikinaa on helpompi käsitellä, ja pitko pitää muotonsa ryhdikkäästi. Muista kohottaa pitkot hyvin.
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu 8.9.2021

Pullapitkot kuin mummon uunista! Näin leivot neljän letin kaunokaisen kahvipöytään
Reseptin ainekset (3 kpl)
Pullataikina
- 50 gtuorehiivaa
- 5 dltäysmaitoa
- 2 dlsokeria
- 2 rklkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 200 gvoita
- (2 dl rusinoita)
- 16 dlvehnäjauhoja
Voitelu
- 2keltuaista
Koristelu
- ½ dl raesokeria
Pullapitkot – ohje:
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita, kunnes se on liuennut.
- Lisää sekaan sokeri, kardemumma, suola, muna ja sulatettu voi. Lisää halutessasi myös rusinat.
- Sekoita taikinaan puolet jauhoista. Alusta loput jauhot desi kerrallaan käsin vaivaten. Jatka alustamista, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Peitä kulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä noin 10 minuuttia. Jaa taikina kolmeen osaan ja jokainen osa neljään palaan. Pyöritä palat nauhoiksi. Kiinnitä neljä nauhaa päästä kiinni toisiinsa ja letitä pitko neljällä. Nosta pitkot pellille leivinpaperin päälle ja peitä liinoilla. Katso tarkemmat letitysohjeet sivulta 73.
- Kohota pitkoja lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
- Voitele pitkot keltuaisilla ja koristele raesokerilla.
- Paista pullapitkoja 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia.
Letitä pitko kuin oikea leipuri!
Pullapitkon letitys vaatii hetken miettimistä, mutta siistin ja tasaisen letin tekemisen oppii nopeasti. Katso ohjeet täältä.

Mummon mustaherukkapitko on pitkoista parhain! Kirpsakat mustaherukat ja kuohkea pulla ovat vastustamaton pari
Maku

Kahden klassikon kohtaaminen: pullapitko ja porkkanakakku yhdistyivät makoisaksi tuplaherkuksi!
Maku

Omenapitko – vaniljakreemillä ja omenoilla täytetty pulla on kahvipöydän varma hitti
Maku

Sahramipullapitko
Maku

Mantelipulla – mehevän pitkon täytteessä ihastuttaa makean mantelimassan ja kirpsakoiden karpaloiden yhdistelmä
Kotivinkki

Pullapitko kinuskisydämellä – leikkaa siivu ja valmistaudu makeaan yllätykseen!
Maku

Köyhäritarikakku – kesän näyttävin kakku valmiista pullapitkosta, eikä edes tarvitse leipoa!
Maku

Paras pullataikina – näin vältät yleisimmät virheet ja leivot elämäsi onnistuneimmat pullat