Maku

Pullapitkot

3 h 15 min
4.1
2

Pullapitkot

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 5 dlrasvatonta maitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 15 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 1/2 dlraesokeria
  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h 40 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista.

Alusta taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja nujerra siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä kustakin osasta metrin pituinen, tasainen säie.

Käännä kaksi säiettä kaksin kerroin ja nosta ne ristikkäin niin, että vasemmanpuoleinen säielenkki on alla.

Aloita palmikointi vasemman puoleisimmasta säikeestä. Nosta se oikealla olevan säikeen yli, seuraavan ali ja laitimmaisena oikealla olevan yli. Jätä säie nyt oikealle ja aloita jälleen vasemman puoleisimmasta säikeestä: yhden yli, yhden ali, yhden yli.

Varo venyttelemästä säikeitä turhaan.

Anna pullapitkojen kohota ja kuumenna sillä välin uuni 200 asteeseen.

Voitele kohonneet pullapitkot munalla ja ripottele pinnalle sokeria ja mantelilastuja. Paista pullapitkoja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita.

•Halutessasi voit letittää myös viidellä säikeellä. Aloita vasemmanpuoleisesta säikeestä. Letitä yhden yli, kahden ali ja yhden yli.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä