Maku

Manteliset luumupullat

2 h
4
0

Manteliset luumupullat

Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 rklkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 1 dlmarmeladia (luumu)
  • 1 rklkanelia
  • 400 gkuivattuja luumuja (hienonnettuina)
  • 400 gmantelimassaa

Pinnalle

  • 1 kplmunaa
  • 1 dlraesokeria
  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhot joukkoon vähitellen samalla vaivaten. Lisää alustamisen loppuvaiheessa jäähtynyt rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla ainakin puoli tuntia.

Jaa taikina kahtia. Kauli kumpikin pala ohueksi, suorakaiteen malliseksi levyksi (30 cm x 40 cm). Levitä levyille ohut kerros luumumarmeladia. Ripottele pinnalle kanelia ja hienonnettua luumua.

Kauli mantelimassapötkö taikinalevyn kokoiseksi levyksi. Nosta se taikinan päälle ja painele mantelimassaa taikinaan.

Rullaa täytetty taikinalevy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta 2–3 sentin paksuisia paloja. Nosta ne muffinipellin voideltuihin vuokiin tai paperisiin pullavuokiin. Valmista toinen levy samalla tavalla. Anna pullien kohota noin puoli tuntia leivinliinalla peitettyinä.

Voitele luumupullat munalla, ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.

Paista manteliset luumupullat 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä