Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Manteliset luumupullat

2 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 20 min
18.12.2013
Reseptin ainekset
30 kpl
2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 kpl
munaa
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita (sulatettuna)
Täyte
1 dl
marmeladia (luumu)
1 rkl
kanelia
400 g
kuivattuja luumuja (hienonnettuina)
400 g
mantelimassaa
Pinnalle
1 kpl
munaa
1 dl
raesokeria
1 dl
mantelilastuja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhot joukkoon vähitellen samalla vaivaten. Lisää alustamisen loppuvaiheessa jäähtynyt rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla ainakin puoli tuntia.

Jaa taikina kahtia. Kauli kumpikin pala ohueksi, suorakaiteen malliseksi levyksi (30 cm x 40 cm). Levitä levyille ohut kerros luumumarmeladia. Ripottele pinnalle kanelia ja hienonnettua luumua.

Kauli mantelimassapötkö taikinalevyn kokoiseksi levyksi. Nosta se taikinan päälle ja painele mantelimassaa taikinaan.

Rullaa täytetty taikinalevy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta 2–3 sentin paksuisia paloja. Nosta ne muffinipellin voideltuihin vuokiin tai paperisiin pullavuokiin. Valmista toinen levy samalla tavalla. Anna pullien kohota noin puoli tuntia leivinliinalla peitettyinä.

Voitele luumupullat munalla, ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.

Paista manteliset luumupullat 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt