3,8(84)
Mustikkapiirakka pullataikinaan
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Mustikkapiirakka pullataikinaan on pehmeä ja vastustamattoman mehevä. Tällä suosikkiohjeella onnistut, sillä mukana on myös kätevät vaihe vaiheelta -kuvat. Tarjoa pullapohjainen mustikkapiirakka lämpimänä kylmän maidon kanssa.
27.6.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 annosta
Mustikkapiirakka pullataikinaan
125 gvoita
2 ½ dlkevytmaitoa
25 ghiivaa
1muna
1 dlsokeria
2 tlkardemummaa
½ tlsuolaa
8 ½ dlvehnäjauhoja
Täyte
10 dlmustikoita
1 dlsokeria
2 rklperunajauhoja
Voiteluun
1muna
1 rkltomusokeria

Mustikkapiirakka pullataikinaan – ohje:

  1. Tee ensin mustikkapiirakan pullataikina.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja anna seoksen lämmetä kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  3. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Kohota pullataikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan. Kumoa se jauhotetulle alustalle. Ota pullataikinasta noin viidesosa talteen taikinaristikoita varten.
  5. Kauli isompi osa pullataikinasta hieman uunipeltiä suuremmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (vaihekuva 1). Nosta pullataikinalevy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Valmista mustikkapiirakan täyte. Yhdistä kulhossa mustikat, sokeri ja perunajauhot (vaihekuva 2). Levitä seos taikinapohjalle.
  7. Kauli sivuun ottamasi pullataikina levyksi ja leikkaa se taikinapyörällä suikaleiksi. Tee suikaleista ristikko marjatäytteen päälle (vaihekuva 3). Voitele ristikko ja mustikkapiirakan reunat munalla (vaihekuva 4).
  8. Paista mustikkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja saanut kauniin värin.
  9. Leikkaa pullataikinaan leivottu mustikkapiirakka hieman jäähtyneenä neliöiksi. Puuteroi mustikkapiirakka tomusokerilla ennen tarjoilua.

Vinkki!

Mustikkasuut ihastuvat taatusti myös suosittuun mustikkapiirakkaamme, jonka täytteessä on mehevien marjojen lisäksi ranskankermaa.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Ota pullataikinasta noin viidesosa talteen taikinaristikoita varten. Kauli isompi osa pullataikinasta hieman uunipeltiä suuremmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Vaihe 2
Valmista mustikkapiirakan täyte. Yhdistä kulhossa mustikat, sokeri ja perunajauhot ja levitä täyte piirakkapohjalle.
Vaihe 3
Kauli sivuun ottamasi pullataikina levyksi ja leikkaa se taikinapyörällä suikaleiksi. Tee suikaleista ristikko marjatäytteen päälle.
Vaihe 4
Voitele ristikko ja mustikkapiirakan reunat munalla. Paista mustikkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja saanut kauniin värin.
19 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.