Maku

Pullapohjainen mustikkapiirakka

2 h
4
8

Pullapohjainen mustikkapiirakka

Pullapohjainen mustikkapiirakka on pehmeä ja vastustamattoman mehevä. Tarjoa pullapohjainen mustikkapiirakka vastapaistettuna kylmän maidon kanssa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 125 gvoita
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 8 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 10 dlmustikoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklperunajauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Tee ensin mustikkapiirakan pullataikina.

Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja anna seoksen lämmetä kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Alusta taikinaan vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi.

Kohota pullataikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan. Kumoa se jauhotetulle alustalle. Ota pullataikinasta noin viidesosa talteen taikinaristikoita varten.

Kauli isompi osa pullataikinasta hieman uunipeltiä suuremmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (Vaihekuva 1). Nosta pullataikinalevy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.

Valmista mustikkapiirakan täyte. Yhdistä kulhossa mustikat, sokeri ja perunajauhot (Vaihekuva 2). Levitä seos taikinapohjalle.

Kauli sivuun ottamasi pullataikina levyksi ja leikkaa se taikinapyörällä suikaleiksi. Tee suikaleista ristikko marjatäytteen päälle (Vaihekuva 3). Voitele ristikko ja mustikkapiirakan reunat munalla (Vaihekuva 4).

Paista mustikkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja saanut kauniin värin.

Leikkaa pullapohjainen mustikkapiirakka hieman jäähtyneenä neliöiksi. Puuteroi mustikkapiirakka tomusokerilla ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä