


Quiche Lorraine – kinkkupiiras
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Quiche Lorraine on suolainen suosikkileivonnainen. Tällä reseptillä teet kaikkien aikojen maukkaimman kinkkupiiraan!
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
½ dl
kylmää vettä
Täyte
100 g
purjoa
300 g
saunapalvikinkkua
2 dl
ruokakermaa
150 g
ranskankermaa
3
munaa
150 g
emmentaalijuustoraastetta
½ tl
mustapippuria
1 rkl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
Viimeistely
tuoretta timjamia
Quiche Lorraine – ohje:
- Nypi kylmä voi, suola ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille 3–4 sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia.
- Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.
- Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma, ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään.
- Ripottele purjot ja kinkut esipaistetulle piiraspohjalle. Levitä päälle juusto-kermaseos.
- Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on paistunut kauniin väriseksi. Viimeistele Quiche Lorraine tuoreella timjamilla.
Vinkki!
Katso myös nämä suositut kinkkupiirakkareseptimme: perinteinen kinkkupiirakka ja pellillinen kinkkupiirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat