Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Quiche Lorraine – kinkkupiiras

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Quiche Lorraine on suolainen suosikkileivonnainen. Tällä reseptillä teet kaikkien aikojen maukkaimman kinkkupiiraan!

25.7.2005
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
½ dl
kylmää vettä
Täyte
100 g
purjoa
300 g
saunapalvikinkkua
2 dl
ruokakermaa
150 g
ranskankermaa
3
munaa
150 g
emmentaalijuustoraastetta
½ tl
mustapippuria
1 rkl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
Viimeistely
tuoretta timjamia

Quiche Lorraine – ohje:

  1. Nypi kylmä voi, suola ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille 3–4 sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia.
  3. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.
  4. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma, ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään.
  5. Ripottele purjot ja kinkut esipaistetulle piiraspohjalle. Levitä päälle juusto-kermaseos.
  6. Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on paistunut kauniin väriseksi. Viimeistele Quiche Lorraine tuoreella timjamilla.

Vinkki!

Katso myös nämä suositut kinkkupiirakkareseptimme: perinteinen kinkkupiirakka ja pellillinen kinkkupiirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt