3,7(96)
Kinkkupiirakka – tällä ohjeella valmistuu suussasulava kestosuosikki
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Kinkkupiirakka on piirakoiden ehdoton kestosuosikki! Palvikinkku, purjo ja maukas juusto tekevät kinkkupiirakasta täydellisen mehevän iltapalan, brunssiherkun tai päivällisen. Katso resepti, jolla valmistat elämäsi herkullisimman kinkkupiirakan!
11.9.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Kinkkupiirakan pohja
100 gvoita tai margariinia (rasvaa 80 %)
2½ dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
½ tlsuolaa
3 rklvettä (kylmää)
Kinkkupiirakan täyte
1 purjo
2 rklrypsiöljyä
200 gsaunapalvikinkkua
2 dlruokakermaa
200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
3 munaa
½ tlmustapippuria
3 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
150 gjuustoa (raastettuna, esim. emmentaali tai parmesaani)

Kinkkupiirakka – ohje:

  1. Nypi pohjan rasva, jauhot ja suola yhteen, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (15 cm x 25 cm tai Ø 22–24 cm) reunalle ja pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin vartiksi.
  3. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Kuullota se pehmeäksi öljyssä pannussa. Ota pannu pois levyltä ja anna purjon jäähtyä.
  4. Pistele pohja haarukalla ja esipaista sitä 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
  5. Levitä pohjalle kuullotettu purjo ja silputtu kinkku. Sekoita kulhossa ruoka- ja ranskankerma, munat, pippuri ja timjami. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle. Ripottele kinkkupiirakan päälle juustoraaste.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes kinkkupiirakka on kypsää ja saa kauniin värin. Tarjoa kinkkupiirakka esimerkiksi vihersalaatin kanssa.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo