Maku

Kinkkupiirakka – suussasulava kestosuosikki

1 h 20 min
4.1
3

Kinkkupiirakka on piirakoiden ehdoton kestosuosikki! Palvikinkku, purjo ja maukas juusto tekevät kinkkupiirakasta täydellisen mehevän iltapalan, brunssiherkun tai päivällisen.
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

Kinkkupiirakan pohja

  • 100 gmargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklvettä (kylmää)

Kinkkupiirakan täyte

  • 1 kplpurjoa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 200 gsaunapalvikinkkua
  • 2 dlruokakermaa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 3 kplmunaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 150 gjuustoa (raastettuna, esim. emmentaali tai parmesaani)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kinkkupiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi pohjan rasva, jauhot ja suola yhteen, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (15 cm x 25 cm tai Ø 22–24 cm) reunalle ja pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin vartiksi.
  3. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Kuullota se pehmeäksi öljyssä pannussa. Ota pannu pois levyltä ja anna purjon jäähtyä.
  4. Pistele pohja haarukalla ja esipaista sitä 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
  5. Levitä pohjalle kuullotettu purjo ja silputtu kinkku. Sekoita kulhossa ruoka- ja ranskankerma, munat, pippuri ja timjami. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle. Ripottele kinkkupiirakan päälle juustoraaste.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes kinkkupiirakka on kypsää ja saa kauniin värin. Tarjoa kinkkupiirakka vihersalaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.1