Kinkkupiirakka – tällä ohjeella valmistuu suussasulava kestosuosikki
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Kinkkupiirakka on piirakoiden ehdoton kestosuosikki! Palvikinkku, purjo ja maukas juusto tekevät kinkkupiirakasta täydellisen mehevän iltapalan, brunssiherkun tai päivällisen. Katso resepti, jolla valmistat elämäsi herkullisimman kinkkupiirakan!
3.6
Kuvat
Julkaistu 11.9.2018

Kinkkupiirakka – tällä ohjeella valmistuu suussasulava kestosuosikki
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kinkkupiirakan pohja
- 100 gvoita tai margariinia (rasvaa 80 %)
- 2½ dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
- ½ tlsuolaa
- 3 rklvettä (kylmää)
Kinkkupiirakan täyte
- 1 purjo
- 2 rklrypsiöljyä
- 200 gsaunapalvikinkkua
- 2 dlruokakermaa
- 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
- 3 munaa
- ½ tlmustapippuria
- 3 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
- 150 gjuustoa (raastettuna, esim. emmentaali tai parmesaani)
Kinkkupiirakka – ohje:
- Nypi pohjan rasva, jauhot ja suola yhteen, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (15 cm x 25 cm tai Ø 22–24 cm) reunalle ja pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin vartiksi.
- Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Kuullota se pehmeäksi öljyssä pannussa. Ota pannu pois levyltä ja anna purjon jäähtyä.
- Pistele pohja haarukalla ja esipaista sitä 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
- Levitä pohjalle kuullotettu purjo ja silputtu kinkku. Sekoita kulhossa ruoka- ja ranskankerma, munat, pippuri ja timjami. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle. Ripottele kinkkupiirakan päälle juustoraaste.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes kinkkupiirakka on kypsää ja saa kauniin värin. Tarjoa kinkkupiirakka esimerkiksi vihersalaatin kanssa.