


Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Lukijamme Jonnan pellillä valmistettavasta kinkkupiirakasta riittää pala jos toinenkin nälkäisille herkkusuille. Suolainen piirakka sopii yhtä lailla niin juhlien kahvipöytään kuin rentoihin illanistujaisiinkin.
Reseptin ainekset
16 palaa
Pohja
150 g
voita tai margariinia
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 dl
juustoraastetta
1 dl
kylmää vettä
Täyte
350 g
kinkkua
1
paprika
1
purjo
1 rkl
rypsiöljyä
2½ dl
ranskankermaa
2 dl
kevytkermaa
2
munaa
½ tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
4 dl
juustoraastetta
Pellillinen kinkkupiirakkaa – ohje:
- Paloittele rasva kulhoon. Lisää sekaan vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Nypi aineet sormin sekaisin.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprika. Hienonna halkaistu purjo. Kuullota kasvikset öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pienelle uunipellille (noin 35 cm × 30 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
- Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Lisää joukkoon mausteet.
- Levitä kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta ja kaada lopuksi kermaseos päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasolla.
Vinkki!
Tekisitkö piirakan sittenkin vuokaan? Katso suosittu perinteisen kinkkupiirakan ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat