Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minLukijamme Jonnan pellillä valmistettavasta kinkkupiirakasta riittää pala jos toinenkin nälkäisille herkkusuille. Suolainen piirakka sopii yhtä lailla niin juhlien kahvipöytään kuin rentoihin illanistujaisiinkin.
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.8.2020

Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
Reseptin ainekset (16 palaa)
Pohja
- 150 gvoita tai margariinia
- 4 dlvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 dljuustoraastetta
- 1 dlkylmää vettä
Täyte
- 350 gkinkkua
- 1 paprika
- 1purjo
- 1 rklrypsiöljyä
- 2½ dlranskankermaa
- 2 dlkevytkermaa
- 2munaa
- ½ tlsuolaa
- 1 tlpippurisekoitusta
- 4 dljuustoraastetta
Piirakka valmistetaan näin:
- Paloittele rasva kulhoon. Lisää sekaan vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Nypi aineet sormin sekaisin.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprika. Hienonna halkaistu purjo. Kuullota kasvikset öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pienelle uunipellille (noin 35 cm × 30 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
- Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Lisää joukkoon mausteet.
- Levitä kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta ja kaada lopuksi kermaseos päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Kinkkupiirakka – suussasulava kestosuosikki
Maku

Gluteeniton kinkkupiirakka
Maku

Kinkkupiirakka cheddarjuustolla ja salvialla
Maku

Quiche Lorraine – kinkkupiiras
Maku

Sieni-pekonipiirakka
Maku

Lohipiirakka
Maku

Jauhelihapiirakka – maistuva herkku arki-illan iloksi tai juhlien suloksi!
Meillä kotona

Tonnikalapiirakka – koska viimeksi söit?
Meillä kotona