Maku

Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Lukijamme Jonnan pellillä valmistettavasta kinkkupiirakasta riittää pala jos toinenkin nälkäisille herkkusuille. Suolainen piirakka sopii yhtä lailla niin juhlien kahvipöytään kuin rentoihin illanistujaisiinkin.
3.7
9
Julkaistu 24.8.2020


Reseptin ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 dljuustoraastetta
  • 1 dlkylmää vettä

Täyte

  • 350 gkinkkua
  • 1 paprika
  • 1purjo
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2½ dlranskankermaa
  • 2 dlkevytkermaa
  • 2munaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlpippurisekoitusta
  • 4 dljuustoraastetta
Tulosta

Pellillinen kinkkupiirakkaa – ohje:

  1. Paloittele rasva kulhoon. Lisää sekaan vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Nypi aineet sormin sekaisin.
  2. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
  3. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprika. Hienonna halkaistu purjo. Kuullota kasvikset öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle pienelle uunipellille (noin 35 cm × 30 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
  5. Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Lisää joukkoon mausteet.
  6. Levitä kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta ja kaada lopuksi kermaseos päälle.
  7. Paista piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasolla.

9 kommenttia