Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minLukijamme Jonnan pellillä valmistettavasta kinkkupiirakasta riittää pala jos toinenkin nälkäisille herkkusuille. Suolainen piirakka sopii yhtä lailla niin juhlien kahvipöytään kuin rentoihin illanistujaisiinkin.
3.7
Kuvat
Julkaistu 24.8.2020

Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
Reseptin ainekset (16 palaa)
Pohja
- 150 gvoita tai margariinia
- 4 dlvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 dljuustoraastetta
- 1 dlkylmää vettä
Täyte
- 350 gkinkkua
- 1 paprika
- 1purjo
- 1 rklrypsiöljyä
- 2½ dlranskankermaa
- 2 dlkevytkermaa
- 2munaa
- ½ tlsuolaa
- 1 tlpippurisekoitusta
- 4 dljuustoraastetta
Pellillinen kinkkupiirakkaa – ohje:
- Paloittele rasva kulhoon. Lisää sekaan vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Nypi aineet sormin sekaisin.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprika. Hienonna halkaistu purjo. Kuullota kasvikset öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pienelle uunipellille (noin 35 cm × 30 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
- Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Lisää joukkoon mausteet.
- Levitä kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta ja kaada lopuksi kermaseos päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Kinkkupiirakka – tällä ohjeella valmistuu suussasulava kestosuosikki
Maku

Gluteeniton kinkkupiirakka
Maku

Kinkkupiirakka cheddarjuustolla ja salvialla
Maku

Quiche Lorraine – kinkkupiiras
Maku

Sieni-pekonipiirakka
Maku

Lohipiirakka
Maku

Jauhelihapiirakka – maistuva herkku arki-illan iloksi tai juhlien suloksi!
Meillä kotona

Tonnikalapiirakka – koska viimeksi söit?
Meillä kotona