Maku

Vaaleat mokkapalat – herkullinen vaihtoehto perinteisille mokkapaloille

50 min
4.04
2

Vaaleiden mokkapalojen pohja leivotaan ilman kaakaojauhetta, jolloin lopputulos ei ole aivan niin suklainen kuin perinteisessä reseptissä. Kuorrutuksesta sen sijaan löytyvät tutut maut.
Tulosta
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (30 palaa)

Vaaleat mokkapalat

  • 200 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 2 3/4 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 75 gvoita
  • 1/2 dlkahvijuomaa (kuumaa, vahvaa)
  • 6 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta

Pinnalle

  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 3 rklkoristerakeita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Vaaleat mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan voisula ja lopuksi maito.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  4. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimälle taikinalevylle. Huiski vaalean mokkapalalevyn pinnalle heti kookoshiutaleita ja/tai koristerakeita.
  5. Paloittele levy vasta, kun kuorrutus on kovettunut.

Vinkki!

  • Voit käyttää taikinaan voin tilalla 2 dl juoksevaa margariinia. Tee kuitenkin kuorrutus voihin: se jähmettyy kauniisti ja antaa kuorrutukselle hyvän maun.
  • Jos haluat leivoksille tumman pohjan, korvaa ½ dl vehnäjauhoista kaakaojauheella.
  • Katso myös perinteisten mokkapalojen resepti ja leivo herkulliset mokkikset kahvipöytään tai myyjäisiin!
MITÄ PIDIT?
4.04