Maku

Vaaleat mokkapalat – herkullinen vaihtoehto perinteisille mokkapaloille

50 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen25 min
Vaaleiden mokkapalojen pohja leivotaan ilman kaakaojauhetta, jolloin lopputulos ei ole aivan niin suklainen kuin perinteisessä reseptissä. Kuorrutuksesta sen sijaan löytyvät tutut maut.
4.04
2
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (30 palaa)

Vaaleat mokkapalat

  • 200 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 2 3/4 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 75 gvoita
  • 1/2 dlkahvijuomaa (kuumaa, vahvaa)
  • 6 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta

Pinnalle

  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 3 rklkoristerakeita
Tulosta

Vaaleat mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan voisula ja lopuksi maito.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  4. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimälle taikinalevylle. Huiski vaalean mokkapalalevyn pinnalle heti kookoshiutaleita ja/tai koristerakeita.
  5. Paloittele levy vasta, kun kuorrutus on kovettunut.

Vinkki!

  • Voit käyttää taikinaan voin tilalla 2 dl juoksevaa margariinia. Tee kuitenkin kuorrutus voihin: se jähmettyy kauniisti ja antaa kuorrutukselle hyvän maun.
  • Jos haluat leivoksille tumman pohjan, korvaa ½ dl vehnäjauhoista kaakaojauheella.
  • Katso myös perinteisten mokkapalojen resepti ja leivo herkulliset mokkikset kahvipöytään tai myyjäisiin!
MITÄ PIDIT?
4.04