Maku

Vaaleat mokkapalat

50 min
4
2

Vaaleat mokkapalat

Vaaleat mokkapalat, tuulamontorttu vai tuulomaantorttu? Rakkaalla herkulla on monta nimeä. Leivo vaaleat mokkapalat myyjäisiin tai synttäreille, tällä ohjeella onnistut!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 2 3/4 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 75 gvoita
  • 1/2 dlkahvijuomaa (kuumaa, vahvaa)
  • 6 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta

Pinnalle

  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 3 rklkoristerakeita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Tee vaaleat mokkapalat näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan voisula ja lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimälle torttulevylle. Huiski vaalean mokkapalalevyn pinnalle heti kookoshiutaleita ja/tai koristerakeita.

Paloittele mokkapalalevy vasta, kun kuorrutus on kovettunut.

* Voit käyttää taikinaan voin tilalla 2 dl juoksevaa margariinia. Tee kuitenkin kuorrutus voihin: se jähmettyy kauniisti ja antaa kuorrutukselle hyvän maun.

* Ota jäähtyneestä leivoslevystä vaihteeksi erimuotoisia paloja teräväreunaisella piparkakkumuotilla.

* Jos haluat leivoksille tumman pohjan, korvaa 1/2 dl vehnäjauhoista kaakaojauheella.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä