Maku

Vaaleat mokkapalat

50 min
4.09
2

Vaaleat mokkapalat, tuulamontorttu vai tuulomaantorttu? Rakkaalla herkulla on monta nimeä. Leivo vaaleat mokkapalat myyjäisiin tai synttäreille, tällä ohjeella onnistut!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (30 palaa)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 2 3/4 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 75 gvoita
  • 1/2 dlkahvijuomaa (kuumaa, vahvaa)
  • 6 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta

Pinnalle

  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 3 rklkoristerakeita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Tee vaaleat mokkapalat näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan voisula ja lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimälle torttulevylle. Huiski vaalean mokkapalalevyn pinnalle heti kookoshiutaleita ja/tai koristerakeita.

Paloittele mokkapalalevy vasta, kun kuorrutus on kovettunut.

* Voit käyttää taikinaan voin tilalla 2 dl juoksevaa margariinia. Tee kuitenkin kuorrutus voihin: se jähmettyy kauniisti ja antaa kuorrutukselle hyvän maun.

* Ota jäähtyneestä leivoslevystä vaihteeksi erimuotoisia paloja teräväreunaisella piparkakkumuotilla.

* Jos haluat leivoksille tumman pohjan, korvaa 1/2 dl vehnäjauhoista kaakaojauheella.

MITÄ PIDIT?
4.09