Maku

Mokkapalat

50 min
KA
4.01
119

Mokkapalat sopivat arkeen ja juhlaan, tilanteeseen kuin tilanteeseen! Täydellisissä mokkapaloissa on mehevä pohja ja juuri sopivan paksu kuorrute. Klassikkoleivonnaiset ovat myös myyjäisten takuuvarma hitti. Tällä mokkapalareseptillä onnistut varmasti!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (30 palaa)

Mokkapalojen taikina

  • 250 gvoita tai leivontamargariinia
  • 2 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 kplmunaa

Mokkapalojen kuorrute

  • 75 gvoita tai leivontamargariinia
  • 3/4 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 6 dltomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta

Koristeluun

  • 4 rklströsseleitä tai koristerakeita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Aloita mokkapalojen valmistus vahvan kahvin keittämisellä.
  2. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
  4. Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksuisen, yhä notkean kuorrutteen.
  7. Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla.
  8. Leikkaa mokkapalalevy neliöiksi.

Vinkki!

Voit myös pakastaa mokkapalat ennen kuorruttamista.

MITÄ PIDIT?
4.01