Maku

Mokkapalat

50 min
KA
4.01
123

Mokkapalat sopivat arkeen ja juhlaan, tilanteeseen kuin tilanteeseen! Täydellisissä mokkapaloissa on mehevä pohja ja juuri sopivan paksu kuorrutus. Klassikkoleivonnaiset ovat myös myyjäisten takuuvarma hitti. Tällä mokkapalareseptillä onnistut varmasti!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (30 palaa)

Mokkapalojen taikina

  • 250 gvoita tai leivontamargariinia
  • 2 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 munaa

Mokkapalojen kuorrutus

  • 75 gvoita tai leivontamargariinia
  • 3/4 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 6 dltomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta

Koristeluun

  • 4 rklvaahtokarkkeja, strösseleitä tai koristerakeita
Ravintosisältö / 100g — 319 kcal

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Aloita mokkapalojen valmistus vahvan kahvin keittämisellä.
  2. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
  4. Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksuisen, yhä notkean kuorrutuksen.
  7. Levitä kuorrutus jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla.
  8. Leikkaa mokkapalalevy neliöiksi.

Vinkki!

Voit myös pakastaa mokkapalat ennen kuorruttamista.

MITÄ PIDIT?
4.01