Maku

Mokkapalat

50 min
4.05
10

Mokkapalat

Teksti Annika Elomaa
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos
Leivo parhaat mokkapalat, joissa on mehevä pohja ja juuri sopivan paksu kuorrute. Perinteiset mokkapalat ovat varma hitti myyjäisiin ja kahvin kanssa tarjottaviksi. Tällä reseptillä onnistut, suosittelemme!

Ainekset (30 palaa)

  • 250 gvoita tai leivontamargariinia
  • 2 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 kplmunaa

Kuorrute

  • 75 gvoita tai leivontamargariinia
  • 3/4 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 6 dltomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta

Koristeluun

  • 4 rklströsseleitä tai koristerakeita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista kaikkien aikojen parhaat mokkapalat näin:

Aloita mokkapalojen valmistus vahvan kahvin keittämisellä.

Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.

Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksuisen, yhä notkean kuorrutteen.

Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla.

Leikkaa mokkapalalevy neliöiksi.

Voit pakastaa mokkapalat ennen kuorruttamista.

MITÄ PIDIT?
4.05