Mehevät mokkapalat – suosikkiohje, jolla onnistut aina!
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minMokkapalat sopivat arkeen ja juhlaan, tilanteeseen kuin tilanteeseen. Parhaissa mokkapaloissa on sopivasti mehevä pohja sekä herkullinen kuorrutus, joka vie kielen mennessään. Tällä reseptillä onnistut varmasti!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.4.2019

Mehevät mokkapalat – suosikkiohje, jolla onnistut aina!
Ainekset (30 palaa)
Taikina
- 2½ dlvahvaa kahvijuomaa
- 250 gvoita tai leivontamargariinia
- 5 dlvehnäjauhoja
- 3 dlsokeria
- 4 rklkaakaojauhetta
- 1 rklleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 4 munaa
Kuorrutus
- 75 gvoita tai leivontamargariinia
- ¾ dlvahvaa kahvijuomaa
- 6 dltomusokeria
- 3 rklkaakaojauhetta
Koristelu
- 4 rklvaahtokarkkeja, strösseleitä tai koristerakeita
Ravintosisältö / 100g — 319 kcal
Mokkapalat leivotaan näin:
- Aloita mokkapalojen leipominen keittämällä vahvaa kahvia.
- Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
- Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksuisen, yhä notkean kuorrutuksen.
- Levitä kuorrutus jäähtyneen levyn päälle. Koristele mokkapalat.
- Leikkaa mokkapalalevy neliöiksi.
Vinkki!
- Voit myös pakastaa mokkapalat ennen kuorruttamista.
- Mokkapalat voi koristella esimerkiksi strösseleillä, suklaarouheella tai vaikkapa karkeilla.
- Kaipaatko lisää ideoita? Mokkapalat-sivultamme löydät toinen toistaan innostavampia reseptejä!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4