4(718)
Mehevät mokkapalat – suosikkiohje, jolla onnistut aina!
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Mokkapalat sopivat arkeen ja juhlaan, tilanteeseen kuin tilanteeseen. Parhaissa mokkapaloissa on sopivasti mehevä pohja sekä herkullinen kuorrutus, joka vie kielen mennessään. Tällä reseptillä onnistut varmasti!
Julkaistu 15.4.2019
Maku
Reseptin ainekset 30 palaa
Taikina
2½ dlvahvaa kahvijuomaa
250 gvoita tai leivontamargariinia
5 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
4 rklkaakaojauhetta
1 rklleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
4 munaa
Kuorrutus
75 gvoita tai leivontamargariinia
¾ dlvahvaa kahvijuomaa
6 dltomusokeria
3 rklkaakaojauhetta
Koristelu
4 rklvaahtokarkkeja, strösseleitä tai koristerakeita

Mokkapalat – ohje:

  1. Aloita mokkapalojen leipominen keittämällä vahvaa kahvia.
  2. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
  4. Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksuisen, yhä notkean kuorrutuksen.
  7. Levitä kuorrutus jäähtyneen levyn päälle. Koristele mokkapalat.
  8. Leikkaa mokkapalalevy neliöiksi.

Vinkit!

  • Voit myös pakastaa mokkapalat isompina paloina tai valmiiksi annospaloiksi leikattuna
  • Mokkapalat voi koristella esimerkiksi strösseleillä, suklaarouheella tai vaikkapa karkeilla
  • Kaipaatko lisää ideoita? Mokkapalat-sivultamme löydät toinen toistaan innostavampia reseptejä!
5 kommenttia