Maku

Mokkapalat – kahvipöydän ja myyjäisten takuuvarma hitti

50 min
KA
4.01
123

Mokkapalat sopivat arkeen ja juhlaan, tilanteeseen kuin tilanteeseen. Parhaissa mokkapaloissa on sopivasti mehevä pohja sekä herkullinen kuorrutus, joka vie kielen mennessään. Tällä reseptillä onnistut varmasti!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (30 palaa)

Mokkapalataikina

  • 2 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 250 gvoita tai leivontamargariinia
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 munaa

Mokkapalojen kuorrutus

  • 75 gvoita tai leivontamargariinia
  • 3/4 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 6 dltomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta

Mokkapalojen koristelu

  • 4 rklvaahtokarkkeja, strösseleitä tai koristerakeita
Ravintosisältö / 100g — 319 kcal

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Aloita mokkapalojen leipominen keittämällä vahvaa kahvia.
  2. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
  4. Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksuisen, yhä notkean kuorrutuksen.
  7. Levitä kuorrutus jäähtyneen levyn päälle. Koristele mokkapalat.
  8. Leikkaa mokkapalalevy neliöiksi.

Vinkki!

  • Voit myös pakastaa mokkapalat ennen kuorruttamista.
  • Mokkapalat voi koristella esimerkiksi strösseleillä, suklaarouheella tai vaikkapa karkeilla.
  • Kaipaatko lisää ideoita? Mokkapalat-sivultamme löydät toinen toistaan innostavampia reseptejä!
MITÄ PIDIT?
4.01