Mokkapalat

50 min
4.1
118

Mokkapalat

Parhaat mokkapalat ikinä! Varma hitti myyjäisiin ja kahvin kanssa tarjottaviksi. Tällä ohjeella onnistut, suosittelemme!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 1/2 dlkahvijuomaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa

Kuorrutus

  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3/4 dlkahvijuomaa
  • 6 dltomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta

Koristeluun

  • 4 rklkoristerakeita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista kaikkien aikojen parhaat mokkapalat näin:

Aloita mokkapalojen valmistus kahvin keittämisellä. Mokkapaloihin sopii vahvahko kahvi.

Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos.

Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.

Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla.

Leikkaa mokkapalalevy kaistaleiksi ja edelleen vinosti viipaleiksi tai neliöiksi.  

Vinkki!

Voit pakastaa mokkapalat ennen kuorruttamista.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä