Sipuli-cheddarpiiras

2 h
4
0

Sipuli-cheddarpiiras

KA
MU
0
4
Nams, täyteläinen sipuli-cheddarpiiras sopii niin iltapalalle kuin juhlien pikkusuolaiseksi! Spelttipohja saa ylleen kuminalla ja etikalla maustettua kuullotettua sipulia sekä cheddarjuustoa ja piiraat viimeistellään ennen tarjoilua tuoreella timjamilla.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

Pohja

  • 3 dlvettä (haaleaa)
  • 10 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 4 dlspelttijauhoja (täysjyvä)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 4 kplpunasipulia
  • 4 kplsipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvoita
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkuminaa
  • 1 1/2 rklbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
  • 3 rkltuoretta timjamia (hienoksi silputtuna)

Päälle

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 100 gcheddarjuustoa (raastetta)
  • 1/2 dltuoretta timjamia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista pohja. Liuota murennettu hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota peitettynä tunnin ajan. Valmista sillä aikaa täyte.

Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulit keskilämmöllä öljy-voiseoksessa läpikuultaviksi ja pehmeiksi, noin 10 minuuttia.

Lisää hunaja, suola, kumina ja etikka. Hauduta vielä hetki. Mausta lopuksi timjamilla. Tarkista maku.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahtia ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.

Taputtele taikina jauhotetuin käsin kahdelle öljytylle leivinpaperille soikeiksi, ohuiksi levyiksi.

Jaa sipulitäyte taikinapohjille ja levitä tasaisesti. Pirskottele päälle hieman öljyä. Ripottele sipulipiiraiden päälle juustoraaste.

Paista sipuli-cheddarpiiraita 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarkkaile uunia, jotta reunat eivät saa liikaa väriä.

Lisää sipuli-cheddarpiiraiden päälle tuoretta timjamia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä