Maku

Nyt leivotaan omenapiirakka

Nyt leivotaan omenapiirakka

Kaikki rakastavat omenapiirakkaa! Tästä löydät kaikki parhaat ja suosituimmat omenapiirakka-reseptimme, myös oman lempiohjeesi.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Omenapiirakkaan kannattaa valita hapokkaita ja raikkaanmakuisia omenoita. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria (ellei ohjeessa toisin mainita). Yksinkertaisimmillaan omenapiirakka valmistuu siten, että taikinan päälle ladotaan omppuviipaleita ja komeus laitetaan uuniin.

Omenapiirakka valmistuu näppärästi uunipellillä reilun kokoiseksi satsiksi. Myös irtopohjavuoka on kätevä piirakan valmistukseen, kuten Tiinan omenakakussa. Amerikkalaisessa omenapiiraassa taikina tulee pohjan lisäksi myös kanneksi ja omenat pysyvät mehevinä kuoren alla. Yksi omista suosikkiohjeistani on omenakeikauskakku. Kakku ei ole maailman kaunein, mutta maku on tosi herkullinen.

Näppärissä omenapiiraissa hyödynnetään valmista pullataikinaa. Terveellisen ja värärasvaisen piirakan ohjetta etsivän kannattaa tarttua piimätaikinapohjaisen omenapiirakan ohjeeseen.

Omena sopii yhdistettäväksi muihin marjoihin tai vaikkapa juureksiin. Kokeile omena-puolukka- tai omena-vadelmapiirasta. Tai erikoisempia yhdistelmiä tofu-omenapiirasta tai palsternakka-omenakeikauksia. Jokaisella omenatarhalla on oma bravuuriohjeensa. Makean ystävän kannattaa kokeilla kinuskista omenatorttua.

Julkaistu: 3.8.2011