


Gluteeniton omenapiirakka – superhelppo sadonkorjuuherkku
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Gluteeniton omenapiirakka mehevöityy marmeladilla ja mantelilla. Sekoitettava piirakkataikina valmistuu käden käänteessä. Kurkkaa resepti!
Reseptin ainekset
8 annosta
Gluteeniton omenapiirakka – pohja
2 dl
mantelijauhetta
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
2 tl
kanelia
1 tl
leivinjauhetta
2 kpl
munaa
1 dl
fariinisokeria
50 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %) (sulatettuna)
1/2 dl
marmeladia (omena)
Täyte
2
omenaa
1/2 dl
marmeladia (omena)
1 tl
kanelia
1/2 dl
mantelilastuja
Gluteeniton omenapiirakka – ohje:
- Mittaa kulhoon mantelijauhe, jauhoseos, kaneli ja leivinjauhe.
- Sekoita munat ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää niiden joukkoon jauhoseos, sulatettu rasva ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).
- Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita omenakuutiot, marmeladi ja kaneli keskenään. Levitä seos taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
- Tarjoa gluteeniton omenapiirakka vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat