4,2(26)
Gluteeniton omenapiirakka – superhelppo sadonkorjuuherkku
Gluteeniton
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Gluteeniton omenapiirakka mehevöityy marmeladilla ja mantelilla. Sekoitettava piirakkataikina valmistuu käden käänteessä. Kurkkaa resepti!
Julkaistu 13.11.2014
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Gluteeniton omenapiirakka – pohja
2 dlmantelijauhetta
2 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
2 tlkanelia
1 tlleivinjauhetta
2 kplmunaa
1 dlfariinisokeria
50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %) (sulatettuna)
1/2 dlmarmeladia (omena)
Täyte
2omenaa
1/2 dlmarmeladia (omena)
1 tlkanelia
1/2 dlmantelilastuja

Gluteeniton omenapiirakka – ohje:

  1. Mittaa kulhoon mantelijauhe, jauhoseos, kaneli ja leivinjauhe.
  2. Sekoita munat ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää niiden joukkoon jauhoseos, sulatettu rasva ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).
  4. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita omenakuutiot, marmeladi ja kaneli keskenään. Levitä seos taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
  6. Tarjoa gluteeniton omenapiirakka vaniljajäätelön kera.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.