


Gluteeniton omenapiirakka – superhelppo sadonkorjuuherkku
 40 min
{
Aktiivinen  20 min
Passiivinen  20 min
Gluteeniton omenapiirakka mehevöityy marmeladilla ja mantelilla. Sekoitettava piirakkataikina valmistuu käden käänteessä. Kurkkaa resepti!
Reseptin ainekset
8 annosta
Gluteeniton omenapiirakka – pohja
2 dl
mantelijauhetta 
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
2 tl
kanelia 
1 tl
leivinjauhetta 
2 kpl
munaa 
1 dl
fariinisokeria 
50 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %) (sulatettuna)
1/2 dl
marmeladia (omena)
Täyte
2
omenaa 
1/2 dl
marmeladia (omena)
1 tl
kanelia 
1/2 dl
mantelilastuja 
Gluteeniton omenapiirakka – ohje:
- Mittaa kulhoon mantelijauhe, jauhoseos, kaneli ja leivinjauhe.
 - Sekoita munat ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää niiden joukkoon jauhoseos, sulatettu rasva ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
 - Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).
 - Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita omenakuutiot, marmeladi ja kaneli keskenään. Levitä seos taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
 - Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
 - Tarjoa gluteeniton omenapiirakka vaniljajäätelön kera.
 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
