Maku

Gluteeniton omenapiirakka – superhelppo sadonkorjuuherkku

40 min
GL
KA
4.5
0

Gluteeniton omenapiirakka mehevöityy marmeladilla ja mantelilla. Sekoitettava piirakkataikina valmistuu käden käänteessä. Kurkkaa resepti!
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 dlmantelijauhetta
  • 2 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlfariinisokeria
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %) (sulatettuna)
  • 1/2 dlmarmeladia (omena)

Täyte

  • 2 kplomenaa
  • 1/2 dlmarmeladia (omena)
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Gluteeniton omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa kulhoon mantelijauhe, jauhoseos, kaneli ja leivinjauhe.
  2. Sekoita munat ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää niiden joukkoon jauhoseos, sulatettu rasva ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).
  4. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita omenakuutiot, marmeladi ja kaneli keskenään. Levitä seos taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
  6. Tarjoa gluteeniton omenapiirakka vaniljajäätelön kera.
MITÄ PIDIT?
4.5