Maku

Gluteeniton omena-mantelipiirakka

40 min
4.8
0

Gluteeniton omena-mantelipiirakka

GL
0
4.8
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Gluteeniton omenapiirakka mehevöityy marmeladilla ja mantelilla. Sekoitettava piirakkataikina valmistuu käden käänteessä.

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 dlmantelijauhetta
  • 2 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlfariinisokeria
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %) (sulatettuna)
  • 1/2 dlmarmeladia (omena)

Täyte

  • 2 kplomenaa
  • 1/2 dlmarmeladia (omena)
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa kulhoon mantelijauhe, jauhoseos, kaneli ja leivinjauhe.

Sekoita munat ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää niiden joukkoon jauhoseos, sulatettu rasva ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).

Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita omenakuutiot, marmeladi ja kaneli keskenään. Levitä seos taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Tarjoa gluteeniton omena-mantelipiirakka vaniljajäätelön kera.

MITÄ PIDIT?
4.8