Gluteeniton omenapiirakka – superhelppo sadonkorjuuherkku
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minGluteeniton omenapiirakka mehevöityy marmeladilla ja mantelilla. Sekoitettava piirakkataikina valmistuu käden käänteessä. Kurkkaa resepti!
GL
KA
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.11.2014

Gluteeniton omenapiirakka – superhelppo sadonkorjuuherkku
Ainekset (8 annosta)
Pohja
- 2 dlmantelijauhetta
- 2 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
- 2 tlkanelia
- 1 tlleivinjauhetta
- 2 kplmunaa
- 1 dlfariinisokeria
- 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %) (sulatettuna)
- 1/2 dlmarmeladia (omena)
Täyte
- 2 kplomenaa
- 1/2 dlmarmeladia (omena)
- 1 tlkanelia
- 1/2 dlmantelilastuja
Gluteeniton omenapiirakka valmistuu näin:
- Mittaa kulhoon mantelijauhe, jauhoseos, kaneli ja leivinjauhe.
- Sekoita munat ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää niiden joukkoon jauhoseos, sulatettu rasva ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm).
- Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita omenakuutiot, marmeladi ja kaneli keskenään. Levitä seos taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
- Tarjoa gluteeniton omenapiirakka vaniljajäätelön kera.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.39