3,8(42)
Munaton omenapiirakka piimätaikinapohjalla – täydellinen kevyempään herkutteluun
Kasvis
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Piimätaikinapohjainen omenapiirakka on kevyt herkku, jota voi huoletta syödä myös toisen palasen. Sen lisäksi tämä piirakka sopii myös kananmunatonta ruokavaliota noudattaville.
23.9.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
2omenaa
2 dlrasvatonta piimää
3 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1/2 dlsokeria
2 3/4 dlhiivaleipäjauhoja
3/4 tlruokasoodaa
1 tlkanelia
1 tlhunajaa

Munaton omenapiirakka – ohje:

  1. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä leivinpaperi matalaan vuokaan (Ø 25–27 cm).
  2. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat kapeiksi lohkoiksi.
  3. Sekoita piimä, juokseva margariini ja sokeri kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja sekoita niiden joukkoon sooda. Yhdistä jauhoseos ja piimä-rasvaseos ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paina omenalohkot taikinaan kauniisti reunoilta aloittaen. Ripottele kanelia pinnalle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
  5. Valuta hunaja omenapiirakan päälle.
  6. Anna omenapiirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

Vinkki!

Voit pakastaa piirakan annospaloina. Sulata itsellesi pala omenapiirakkaa herkkuhampaan kolottaessa ja nautiskele.

11 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo