Maku

Munaton omenapiirakka piimätaikinapohjalla – täydellinen kevyempään herkutteluun

35 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen20 min
Piimätaikinapohjainen omenapiirakka on kevyt herkku, jota voi huoletta syödä myös toisen palasen. Sen lisäksi tämä piirakka sopii myös kananmunatonta ruokavaliota noudattaville.
KA
MU
4
11
Teksti Kati Nappa
Kuvat Mika Haaranen


Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplomenaa
  • 2 dlrasvatonta piimää
  • 3 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 3/4 dlhiivaleipäjauhoja
  • 3/4 tlruokasoodaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlhunajaa
Tulosta

Piimäpohjainen omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä leivinpaperi matalaan vuokaan (Ø 25–27 cm).
  2. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat kapeiksi lohkoiksi.
  3. Sekoita piimä, juokseva margariini ja sokeri kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja sekoita niiden joukkoon sooda. Yhdistä jauhoseos ja piimä-rasvaseos ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paina omenalohkot taikinaan kauniisti reunoilta aloittaen. Ripottele kanelia pinnalle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
  5. Valuta hunaja omenapiirakan päälle.
  6. Anna omenapiirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

Vinkki!

Voit pakastaa piirakkan annospaloina. Sulata itsellesi pala omenapiirakkaa herkkuhampaan kolottaessa ja nautiskele.

MITÄ PIDIT?
4
11 kommenttia