Munaton omenapiirakka piimätaikinapohjalla – täydellinen kevyempään herkutteluun
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minPiimätaikinapohjainen omenapiirakka on kevyt herkku, jota voi huoletta syödä myös toisen palasen. Sen lisäksi tämä piirakka sopii myös kananmunatonta ruokavaliota noudattaville.
KA
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 23.9.2007

Munaton omenapiirakka piimätaikinapohjalla – täydellinen kevyempään herkutteluun
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 2omenaa
- 2 dlrasvatonta piimää
- 3 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 1/2 dlsokeria
- 2 3/4 dlhiivaleipäjauhoja
- 3/4 tlruokasoodaa
- 1 tlkanelia
- 1 tlhunajaa
Munaton omenapiirakka – ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä leivinpaperi matalaan vuokaan (Ø 25–27 cm).
- Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat kapeiksi lohkoiksi.
- Sekoita piimä, juokseva margariini ja sokeri kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja sekoita niiden joukkoon sooda. Yhdistä jauhoseos ja piimä-rasvaseos ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paina omenalohkot taikinaan kauniisti reunoilta aloittaen. Ripottele kanelia pinnalle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
- Valuta hunaja omenapiirakan päälle.
- Anna omenapiirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Vinkki!
Voit pakastaa piirakan annospaloina. Sulata itsellesi pala omenapiirakkaa herkkuhampaan kolottaessa ja nautiskele.

Mehevä omenapiirakka – rahkaisa ja juuri sopivan makea
Maku

Mamman omenapiirakka – kahvipöydän rakastetuin resepti
Maku

Amerikkalainen omenapiirakka – Amerikan suosituin klassikkoleivonnainen hurmaa sinutkin
Maku

Paras omenapiirakka – satokauden mehevin herkku täynnä makua
Maku

Nopea omenapiirakka – täydellinen resepti äkilliseen makeannälkään tai yllätysvieraiden varalle
Kotivinkki

Gluteeniton omenapiirakka – superhelppo sadonkorjuuherkku
Maku

Helppo omenapiirakka – pellin täydeltä onnea vähällä vaivalla!
Kotivinkki

Pellillinen omenapiirakkaa – herkku, josta riittää isommallekin porukalle
Maku