Maku

Omenapiirakka piimätaikinapohjalla

35 min
3.9
10

Omenapiirakka piimätaikinapohjalla

MU
10
3.9
Mihin käyttää piimän rippeet? Valmista ihana piimätaikinapohjainen omenapiirakka! Tämä kaunis ja mehevä piirakka sopii myös kananmunattomaan ruokavalioon.
Teksti Kati Nappa
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplomenaa
  • 2 dlrasvatonta piimää
  • 3 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 3/4 dlhiivaleipäjauhoja
  • 3/4 tlruokasoodaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlhunajaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä leivinpaperi matalaan vuokaan (Ø 25–27 cm).

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat kapeiksi lohkoiksi.

Sekoita piimä, juokseva margariini ja sokeri kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja sekoita niiden joukkoon sooda. Yhdistä jauhoseos ja piimä-rasvaseos ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paina omenalohkot taikinaan kauniisti reunoilta aloittaen. Ripottele kanelia pinnalle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Valuta hunaja omenapiirakan päälle.

Anna omenapiirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

•Voit pakastaa piirakkan annospaloina. Sulata itsellesi pala omenapiirakkaa ja nautiskele hyvällä omalla tunnolla.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä