Tee omenatäyte. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne noin 1,5 sentin kuutioiksi. Laita omenat kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes omenat pehmenevät hieman. Mausta kanelilla ja tarvittaessa sokerilla, jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin.
Tee taikina. Mittaa kylmä voi, jauhot, sokeri ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon. Sekoita murumaiseksi. Lisää keltuaiset ja sekoita kiinteäksi palloksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Leikkaa taikinasta kolmasosa, kääri takaisin se kelmuun ja pane jääkaappiin.
Kauli tai painele loppu taikina suorakaiteen muotoisen vuoan (35 × 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri ja perunajauhot. Lisää sitruunanmehu ja sokeriseos parissa erässä vaahtoon koko ajan vatkaten.
Levitä omenat piirakkapohjalle. Lusikoi marenki päälle. Raasta erilleen otettu taikina raastimen karkealla terällä marengin päälle.
Paista szarlotkaa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.