


Omenapiirakka – rakastettu klassikko täynnä makua
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Omenapiirakka on sadonkorjuuajan klassikko! Tarjoile superhelppo ja herkullinen omenapiirakka vaniljajäätelön kanssa – ja pellillinen katoaa kahvipöydästä silmänräpäyksessä. Nappaa resepti talteen!
Reseptin ainekset
25 palaa
Omenapiirakan taikina
4 dl
piimää
2 dl
pullomargariinia
2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
9 dl
omenakuutioita (hapokkaita)
½ dl
sokeria
1 tl
kanelia
Omenapiirakan pinnalle
2–4
pientä omenaa
1 rkl
sokeria
1 tl
kanelia
Omenapiirakka – ohje:
- Sekoita piimä, margariini ja sokerit keskenään. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet piimä-sokeriseokseen.
- Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Pese ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Ripottele omenat tasaisesti taikinan päälle ja painele ne käsin taikinaan.
- Pese pinnalle tulevat omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä viipaleet tasaisin välein piirakan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
- Paista omenapiirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa omenapiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat