Maku

Omenapiirakka

45 min
4.07
0

Omenapiirakka

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos
Omenapiirakka on sadonkorjuuajan klassikko! Tarjoile superhelppo ja herkullinen omenapiirakka vaniljajäätelön kanssa – ja pellillinen katoaa kahvipöydästä silmänräpäyksessä.

Ainekset (25 palaa)

Omenapiirakan taikina

  • 5 kplmunaa
  • 2 1/4 dlsokeria
  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlvehnäleseitä
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta

Omenapiirakan pinnalle

  • 6 kplomenaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlkanelia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Vatkaa omenapiirakan taikinan munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu, haaleaksi jäähdytetty rasva ja yhteen sekoitetut kuivat aineet munavaahtoon vuorotellen, koko ajan kevyesti sekoittaen.
  2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille
  3. Pese omenat, kuori tarvittaessa ja poraa siemenkodat pois. Leikkaa omenat rinkuloiksi ja lado ne taikinan päälle. Ripottele ruokokidesokeri ja kaneli pinnalle.
  4. Paista omenapiirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa omenapiirakka hiukan jäähtyneenä, annospaloiksi leikattuna.
MITÄ PIDIT?
4.07