Maku

Omenapiirakka – rakastettu klassikko täynnä makua

45 min
KA
3.97
0

Omenapiirakka on sadonkorjuuajan klassikko! Tarjoile superhelppo ja herkullinen omenapiirakka vaniljajäätelön kanssa – ja pellillinen katoaa kahvipöydästä silmänräpäyksessä.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (25 palaa)

Omenapiirakan taikina

  • 4 dlpiimää
  • 2 dlpullomargariinia
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 9 dlomenakuutioita (hapokkaita)
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlkanelia

Omenapiirakan pinnalle

  • 2–4pientä omenaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlkanelia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Omenapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Sekoita piimä, margariini ja sokerit keskenään. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet piimä-sokeriseokseen.
  2. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Pese ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Ripottele omenat tasaisesti taikinan päälle ja painele ne käsin taikinaan.
  4. Pese pinnalle tulevat omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä viipaleet tasaisin välein piirakan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
  5. Paista omenapiirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  6. Tarjoa omenapiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
MITÄ PIDIT?
3.97