Omenapiirakka – rakastettu klassikko täynnä makua
45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
20 minOmenapiirakka on sadonkorjuuajan klassikko! Tarjoile superhelppo ja herkullinen omenapiirakka vaniljajäätelön kanssa – ja pellillinen katoaa kahvipöydästä silmänräpäyksessä.
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.8.2018

Omenapiirakka – rakastettu klassikko täynnä makua
Reseptin ainekset (25 palaa)
Omenapiirakan taikina
- 4 dlpiimää
- 2 dlpullomargariinia
- 2 dlsokeria
- 1 dlfariinisokeria
- 6 dlvehnäjauhoja
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tlruokasoodaa
- 1 tlleivinjauhetta
- 9 dlomenakuutioita (hapokkaita)
- ½ dlsokeria
- 1 tlkanelia
Omenapiirakan pinnalle
- 2–4pientä omenaa
- 1 rklsokeria
- 1 tlkanelia
Omenapiirakka leivotaan helposti näin:
- Sekoita piimä, margariini ja sokerit keskenään. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet piimä-sokeriseokseen.
- Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Pese ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Ripottele omenat tasaisesti taikinan päälle ja painele ne käsin taikinaan.
- Pese pinnalle tulevat omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä viipaleet tasaisin välein piirakan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
- Paista omenapiirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa omenapiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Hurmaava valkosuklaa-omenapiirakka – kokeile, maista ja ihastu!
Kotivinkki

Normandialainen omenapiirakka – ranskalaisklassikko saa hurmaavan makunsa calvadoksesta
Maku

Äidin omenapiirakka – luottoresepti, joka kulkee sukupolvelta toiselle
Maku

Mehevä omenapiirakka – rahkaisa ja juuri sopivan makea
Maku

Mamman omenapiirakka – kahvipöydän rakastetuin resepti
Maku

Munaton omenapiirakka piimätaikinapohjalla – täydellinen kevyempään herkutteluun
Maku

Omenaruusupiirakka – syksyn kaunein herkku, joka lumoaa jokaisen
Maku

Omenapiirakka-jäätelökakku
Maku