3,9(105)
Omenapiirakka – rakastettu klassikko täynnä makua
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Omenapiirakka on sadonkorjuuajan klassikko! Tarjoile superhelppo ja herkullinen omenapiirakka vaniljajäätelön kanssa – ja pellillinen katoaa kahvipöydästä silmänräpäyksessä. Nappaa resepti talteen!
13.8.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 palaa
Omenapiirakan taikina
4 dlpiimää
2 dlpullomargariinia
2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
6 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
1 tlruokasoodaa
1 tlleivinjauhetta
9 dlomenakuutioita (hapokkaita)
½ dlsokeria
1 tlkanelia
Omenapiirakan pinnalle
2–4pientä omenaa
1 rklsokeria
1 tlkanelia

Omenapiirakka – ohje:

  1. Sekoita piimä, margariini ja sokerit keskenään. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet piimä-sokeriseokseen.
  2. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Pese ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Ripottele omenat tasaisesti taikinan päälle ja painele ne käsin taikinaan.
  4. Pese pinnalle tulevat omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä viipaleet tasaisin välein piirakan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
  5. Paista omenapiirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  6. Tarjoa omenapiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.