Maku

Korvapuustifanin omenapiirakka – suussasulavat kanelikierteet ja mehevä omenatäyte samassa kauniissa paketissa

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Korvapuustifanin omenapiirakka on syksyn kaunein leivonnainen! Jos rakastat sekä korvapuusteja että omenapiirakkaa, tämä herkku on varma suosikkisi.
3.57
4
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tlkardemummaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • ½ dl kuohu- tai vispikermaa

Täyte

  • 4 hapanta omenaa
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rklfariinisokeria

Taikinalevylle

  • ½ dlfariiinisokeria
  • 1 ½ tlkanelia
Tulosta

Korvapuustifanin omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Paloittele rasva pieniksi kuutioiksi ja lisää jauhoseokseen. Nypi muruiksi. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian murumaiselta, lisää vielä teelusikallinen kermaa.
  2. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  3. Leikkaa omenat sentin kuutioiksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla (25 cm × 40 cm) levyksi, irrota välillä lastalla ettei taikina tartu pöytään kiinni.
  5. Ripottele levylle fariinisokeria ja kanelia. Rullaa taikina pitkältä sivulta tiukaksi rullaksi.
  6. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla tai voitele vuoka rasvalla. Leikkaa taikinarullasta noin 40 puolen sentin viipaletta.
  7. Asettele taikinaviipaleet ensin vuoan reunoille vierekkäin. Vuoraa sitten pohja viipaleilla. Painele pohja tasaiseksi.
  8. Levitä omenatäyte pohjalle. Asettele vielä noin 12 taikinaviipaletta täytteen päälle.
  9. Paista omenapiirakkaa 200-asteisien uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Voit tehdä taikinan myös monitoimikoneella. Mittaa jääkaappikylmä rasva, jauhot ja sokeri monitoimikoneen kulhoon. Sekoita muruiksi. Lisää kerma ja sekoita vielä hetki, kunnes taikina on tasaista.

MITÄ PIDIT?
3.57
4 kommenttia