Maku

Amerikkalainen omenapiirakka (Crystal’s apple pie)

2 h 15 min
3.8
6

Amerikkalainen omenapiirakka (Crystal’s apple pie)

KA
6
3.8
Amerikkalainen omenapiiras on syksyinen piirasklassikko, jossa omenatäyte piiloutuu taikinakuoren alle. Muskottipähkinä sopii upeasti omenoiden maustajaksi ja vaniljajätski tekee herkusta hurmaavan!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita (kuutioituna)
  • 1 dlvettä

Täyte

  • 4 kplomenaa (esim. Granny Smith)
  • 1 dlsokeria
  • 1 gkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tarjoiluun

  • 10 dlvaniljajäätelöä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Mittaa omenapiirakan jauhot ja voi kulhoon. Nypi seos murusiksi.

Lisää vettä vähitellen, kunnes taikinasta muotoutuu pallo. Vaivaa taikinaa hetki, jauhota se kevyesti, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kulhoon ohuiksi viipaleiksi.

Lisää sokeri, kaneli ja muskottipähkinä ja sekoita. Jaa taikina kahteen osaan, toinen osa saa olla hiukan suurempi.

Kauli pienempi osa piirakkavuoan (Ø 26-28 cm) pohjaa hiukan suuremmaksi levyksi ja nosta vuokaan. Kaada täyte pohjalle ja tasoita.

Kauli loput taikinasta levyksi ja nosta omenoiden päälle. Purista taikinan reunat tiiviisti yhteen, käännä sisäänpäin ja rypytä haarukalla tai sormin.

Pistele taikinan pintaan haarukalla muutama reikä.

Voitele omenapiirakka munalla.

Paista amerikkalaista omenapiirakkaa 175 asteessa 50–60 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä