3,8(55)
Amerikkalainen omenapiirakka – Amerikan suosituin klassikkoleivonnainen hurmaa sinutkin
Kasvis
2 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 20 min
Amerikkalainen omenapiirakka on klassikko, jossa muskottipähkinällä ja kanelilla maustettu omenatäyte piiloutuu taikinakuoren alle. Tarjoile huumaava herkku vaniljajätskin kanssa!
Julkaistu 15.12.2010
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
200 gvoita (kuutioituna)
5 1/2 dlvehnäjauhoja
3 dltomusokeria
3/4 tlsuolaa
2 rklappelsiinin kuoriraastetta
1muna
2–3 rklappelsiinimehua
Täyte
4isoa omenaa (esim. Granny Smith)
2 dlsokeria
3 rklvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
1 1/2 tlkanelia
1/4 tljauhettua muskottipähkinää
3 rklvoita
Päälle
1 rkltomusokeria
Tarjoiluun
1 lvaniljajäätelöä

Amerikkalainen omenapiirakka – ohje:

  1. Voitele vuoka (Ø 26 cm). Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota pohjalle leivinpaperi.
  2. Nypi sormin kulhossa kylmä voi, jauhot, tomusokeri ja suola murumaiseksi.
  3. Pese ja kuivaa appelsiini, raasta kuorta taikinaan. Lisää muna ja appelsiinimehua niin, että saat taikinasta kiinteän.
  4. Pyöräytä taikina kahdeksi palloksi. Kauli toinen pallo pohjaksi vuokaan, ja taputtele sormin taikinaa myös reunoille.
  5. Viipaloi pestyt omenat kuorineen kulhoon. Sekoita keskenään sokeri, jauhot ja mausteet. Kaada seos omenien päälle ja ravistele kulhoa.
  6. Asettele omenaviipaleet vuoan pohjalle ja kaada loput sokeriseoksesta omenille. Ripottele voi nokareina päälle.
  7. Kauli kansi piirasvuokaa suuremmaksi ja nosta taikinakansi paikoilleen kaulimen avulla. Tee kanteen piparimuotilla kuvioita tai pistele haarukalla kanteen reikiä.
  8. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 40–50 minuuttia.
  9. Tarjoa amerikkalainen omenapiirakka haaleana jäätelön kanssa.
7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.