Amerikkalainen omenapiirakka – Amerikan suosituin klassikkoleivonnainen hurmaa sinutkin
2 h 5 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h 20 minAmerikkalainen omenapiirakka on klassikko, jossa muskottipähkinällä ja kanelilla maustettu omenatäyte piiloutuu taikinakuoren alle. Tarjoile huumaava herkku vaniljajätskin kanssa!
KA
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.12.2010

Amerikkalainen omenapiirakka – Amerikan suosituin klassikkoleivonnainen hurmaa sinutkin
Ainekset (10 annosta)
Taikina
- 200 gvoita (kuutioituna)
- 5 1/2 dlvehnäjauhoja
- 3 dltomusokeria
- 3/4 tlsuolaa
- 2 rklappelsiinin kuoriraastetta
- 1muna
- 2–3 rklappelsiinimehua
Täyte
- 4isoa omenaa (esim. Granny Smith)
- 2 dlsokeria
- 3 rklvehnäjauhoja
- 1/4 tlsuolaa
- 1 1/2 tlkanelia
- 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
- 3 rklvoita
Päälle
- 1 rkltomusokeria
Tarjoiluun
- 1 lvaniljajäätelöä
Amerikkalainen omenapiirakka leivotaan näin:
- Voitele vuoka (Ø 26 cm). Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota pohjalle leivinpaperi.
- Nypi sormin kulhossa kylmä voi, jauhot, tomusokeri ja suola murumaiseksi.
- Pese ja kuivaa appelsiini, raasta kuorta taikinaan. Lisää muna ja appelsiinimehua niin, että saat taikinasta kiinteän.
- Pyöräytä taikina kahdeksi palloksi. Kauli toinen pallo pohjaksi vuokaan, ja taputtele sormin taikinaa myös reunoille.
- Viipaloi pestyt omenat kuorineen kulhoon. Sekoita keskenään sokeri, jauhot ja mausteet. Kaada seos omenien päälle ja ravistele kulhoa.
- Asettele omenaviipaleet vuoan pohjalle ja kaada loput sokeriseoksesta omenille. Ripottele voi nokareina päälle.
- Kauli kansi piirasvuokaa suuremmaksi ja nosta taikinakansi paikoilleen kaulimen avulla. Tee kanteen piparimuotilla kuvioita tai pistele haarukalla kanteen reikiä.
- Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 40–50 minuuttia.
- Tarjoa amerikkalainen omenapiirakka haaleana jäätelön kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.72