


Amerikkalainen omenapiirakka – Amerikan suosituin klassikkoleivonnainen hurmaa sinutkin
2 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 20 min
Amerikkalainen omenapiirakka on klassikko, jossa muskottipähkinällä ja kanelilla maustettu omenatäyte piiloutuu taikinakuoren alle. Tarjoile huumaava herkku vaniljajätskin kanssa!
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
200 g
voita (kuutioituna)
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
3 dl
tomusokeria
3/4 tl
suolaa
2 rkl
appelsiinin kuoriraastetta
1
muna
2–3 rkl
appelsiinimehua
Täyte
4
isoa omenaa (esim. Granny Smith)
2 dl
sokeria
3 rkl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1 1/2 tl
kanelia
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
3 rkl
voita
Päälle
1 rkl
tomusokeria
Tarjoiluun
1 l
vaniljajäätelöä
Amerikkalainen omenapiirakka – ohje:
- Voitele vuoka (Ø 26 cm). Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota pohjalle leivinpaperi.
- Nypi sormin kulhossa kylmä voi, jauhot, tomusokeri ja suola murumaiseksi.
- Pese ja kuivaa appelsiini, raasta kuorta taikinaan. Lisää muna ja appelsiinimehua niin, että saat taikinasta kiinteän.
- Pyöräytä taikina kahdeksi palloksi. Kauli toinen pallo pohjaksi vuokaan, ja taputtele sormin taikinaa myös reunoille.
- Viipaloi pestyt omenat kuorineen kulhoon. Sekoita keskenään sokeri, jauhot ja mausteet. Kaada seos omenien päälle ja ravistele kulhoa.
- Asettele omenaviipaleet vuoan pohjalle ja kaada loput sokeriseoksesta omenille. Ripottele voi nokareina päälle.
- Kauli kansi piirasvuokaa suuremmaksi ja nosta taikinakansi paikoilleen kaulimen avulla. Tee kanteen piparimuotilla kuvioita tai pistele haarukalla kanteen reikiä.
- Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 40–50 minuuttia.
- Tarjoa amerikkalainen omenapiirakka haaleana jäätelön kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat