4,4(25)
Paras omenapiirakka – satokauden mehevin herkku täynnä makua
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Paras omenapiirakka on tehty aimo annoksesta omppuja, tilkasta rommia sekä omenasoseella meheytetystä täytteestä. Tähän herkkupiirakkaan saat upotettua melkoisen osan omenasadostasi!
Julkaistu 14.8.2018
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 gvoita (tai margariinia)
1 dlsokeria
1 kplmunaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
Täyte
1000 gomenaa (lohkoina)
2 dlsokeria
1–2 rklkanelia
250 gmaitorahkaa
2 dlomenasosetta
5 kplmunaa
2 rklrommia (tummaa)
Kiille
1½ dlomenamarmeladia

Paras omenapiirakka – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Mittaa pohjan ainekset huoneenlämpöisinä yleiskoneen kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita omenalohkojen joukkoon sokeria ja kanelia. Kumoa omenat taikinan syleilyyn.
  5. Yhdistä rahka, omenasose, munat ja rommi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  6. Kaada seos omenalohkojen päälle.
  7. Paista 150-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia.
  8. Anna jäähtyä hetken.
  9. Kuumenna marmeladi kattilassa tai mikrossa ja sivele piirakan pinnalle.
  10. Anna omenapiirakan jäähtyä kylmäksi, irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Vinkki!

Piirakan voit hyvin tehdä myös pakastetuista omenalohkoista. Muista siis pakastaa omenalohkoja talven varalle tätä piirakkaa ajatellen.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.