Maku

Paras omenapiirakka – satokauden mehevin herkku täynnä makua

2 h
KA
4.8
0

Paras omenapiirakka on tehty aimo annoksesta omppuja, tilkasta rommia sekä omenasoseella meheytetystä täytteestä. Tähän herkkupiirakkaan saat upotettua melkoisen osan omenasadostasi!
Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita (tai margariinia)
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia

Täyte

  • 1000 gomenaa (lohkoina)
  • 2 dlsokeria
  • 1–2 rklkanelia
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 dlomenasosetta
  • 5 kplmunaa
  • 2 rklrommia (tummaa)

Kiille

  • 1½ dlomenamarmeladia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Paras omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Mittaa pohjan ainekset huoneenlämpöisinä yleiskoneen kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita omenalohkojen joukkoon sokeria ja kanelia. Kumoa omenat taikinan syleilyyn.
  5. Yhdistä rahka, omenasose, munat ja rommi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  6. Kaada seos omenalohkojen päälle.
  7. Paista 150-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia.
  8. Anna jäähtyä hetken.
  9. Kuumenna marmeladi kattilassa tai mikrossa ja sivele piirakan pinnalle.
  10. Anna omenapiirakan jäähtyä kylmäksi, irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Vinkki!

Piirakan voit hyvin tehdä myös pakastetuista omenalohkoista. Muista siis pakastaa omenalohkoja talven varalle tätä piirakkaa ajatellen.

MITÄ PIDIT?
4.8