Maku

Pakastetut omenalohkot

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Mitä tehdä omenoista? Vastaus on helppo: pakasta ne! Pakastetut, kanelilla maustetut omenalohkot ovat mainio talvinen napostelupala, josta lapsetkin tykkäävät.
GL
MA
MU
5
1
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (20 annosta)

  • 2 lvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1kanelitanko
  • 2 kgomenoita
Tulosta

Pakastetut omenalohkot valmistuvat näin:

  1. Mittaa vesi kattilaan. Lisää sokeri ja kanelitanko. Kiehauta ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Poista kanelitanko.
  2. Pese ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Omenoita ei tarvitse kuoria.
  3. Lado omenalohkot puhtaisiin pakastusrasioihin tai puhdistettuihin maitotölkkeihin. Kaada sokerivettä päälle.
  4. Sulje ja nosta pakastimeen. Omenalohkot säilyvät pakastimessa useita kuukausia.

Voit maustaa sokeriveden myös vaniljatangolla, kardemummalla, tähtianiksella tai pomeranssinkuorella.

Ohjeella valmistuu noin 1 1/2 litraa omenalohkoja.

 Sulaneet lohkot tummuvat nopeasti, mutta makuun se ei vaikuta.

MITÄ PIDIT?
5