


Pakastetut omenalohkot
30 min
Mitä tehdä omenoista? Vastaus on helppo: pakasta ne! Pakastetut, kanelilla maustetut omenalohkot ovat mainio talvinen napostelupala, josta lapsetkin tykkäävät.
Reseptin ainekset
20 annosta
2 l
vettä
2 dl
sokeria
1
kanelitanko
2 kg
omenoita
Pakastetut omenalohkot valmistuvat näin:
- Mittaa vesi kattilaan. Lisää sokeri ja kanelitanko. Kiehauta ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Poista kanelitanko.
- Pese ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Omenoita ei tarvitse kuoria.
- Lado omenalohkot puhtaisiin pakastusrasioihin tai puhdistettuihin maitotölkkeihin. Kaada sokerivettä päälle.
- Sulje ja nosta pakastimeen. Omenalohkot säilyvät pakastimessa useita kuukausia.
Voit maustaa sokeriveden myös vaniljatangolla, kardemummalla, tähtianiksella tai pomeranssinkuorella.
Ohjeella valmistuu noin 1 1/2 litraa omenalohkoja.
Sulaneet lohkot tummuvat nopeasti, mutta makuun se ei vaikuta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat