Pakastetut omenalohkot

30 min
5
0

Pakastetut omenalohkot

GL
MA
MU
0
5
Mitä tehdä omenoista? Vastaus on helppo: pakasta ne! Pakastetut, kanelilla maustetut omenalohkot ovat mainio talvinen napostelupala, josta lapsetkin tykkäävät.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 20 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplkanelitankoa
  • 2000 gomenaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mittaa vesi kattilaan. Lisää sokeri ja kanelitanko. Kiehauta ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Poista kanelitanko.

Pese ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Omenoita ei tarvitse kuoria.

Lado omenalohkot puhtaisiin pakastusrasioihin tai puhdistettuihin maitotölkkeihin. Kaada päälle sokerivettä.

Sulje ja nosta pakastimeen. Omenalohkot säilyvät pakastimessa useita kuukausia.

* Voit maustaa sokeriveden myös vaniljatangolla, kardemummalla, tähtianiksella tai pomeranssinkuorella.

* Ohjeella valmistuu noin 1 1/2 litraa omenalohkoja.

Vinkki!

 Sulaneet lohkot tummuvat nopeasti, mutta makuun se ei vaikuta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä