Maku

Normandialainen omenapiirakka – ranskalaisklassikko saa hurmaavan makunsa calvadoksesta

2 h 15 min
KA
4
0

Normandialainen omenapiirakka maustetaan omenasiideristä tislatusta calvadoksesta. Ohuen muropohjan päälle lisätään mantelitäyte sekä runsaasti omenaviipaleita.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita
  • ½ dlsokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • 1kananmuna
  • (1 rklkylmää vettä)

Täyte

  • 1 ½ dltomusokeria
  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 1kananmuna
  • 1 ½ dlmantelijauhoja
  • 2 rklcalvadosia, konjakkia, rommia tai sitruunamehua

Päälle

  • 3–4suomalaista omenaa (hapan ja kirpeä lajike)
  • 2 rklsitruunamehua

Viimeistely

  • 1 dlaprikoosihilloa
  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
MITÄ PIDIT?
4