Uusi syksyinen lempiresepti? Maisemakahvilan mehevä suosikkipiirakka leivotaan nyt omenoista
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minJos rakastat Maisemakahvilan raparperipiirakkaa, kokeile sen syksyistä omenaversiota. Peltipiirakassa ihastuttavat murukuorrute, kanelilla maustettu täyte ja jogurtilla mehevöitetty pohja. Tämä on pakko tallettaa reseptivihkoon!
KA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.9.2019

Uusi syksyinen lempiresepti? Maisemakahvilan mehevä suosikkipiirakka leivotaan nyt omenoista
Ainekset (20 palaa)
Muruseos
- 250 gvoita tai margariinia
- 8 dlvehnäjauhoja
- 2 ½ dlsokeria
- 2 ½ tl leivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
Lisäksi pohjataikinaan
- 2 dlmaustamatonta jogurttia (tai piimää)
- 1muna
Täyte
- 1 lhappamia omenoita paloiteltuna
- 1 tlkanelia
- 250 gmaitorahkaa
- 200 gkermaviiliä
- 1 ½ dlsokeria
- 2munaa
- 2 tlvaniljasokeria
Maisemakahvilan piirakan omenaversio leivotaan näin:
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta noin 3 desiä toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
- Levitä omenapalat pohjataikinan päälle. Ripottele kanelia pinnalle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos omenapalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
- Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.84