Kotivinkki

Uusi syksyinen lempiresepti? Maisemakahvilan mehevä suosikkipiirakka leivotaan nyt omenoista

1 h 5 min
KA
3.9
1

Jos rakastat Maisemakahvilan raparperipiirakkaa, kokeile sen syksyistä omenaversiota. Peltipiirakassa ihastuttavat murukuorrute, kanelilla maustettu täyte ja jogurtilla mehevöitetty pohja. Tämä on pakko tallettaa reseptivihkoon!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (20 palaa)

Muruseos

  • 250 gvoita tai margariinia
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 2 ½ dlsokeria
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi pohjataikinaan

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (tai piimää)
  • 1muna

Täyte

  • 1 lhappamia omenoita paloiteltuna
  • 1 tlkanelia
  • 250 gmaitorahkaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2munaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Maisemakahvilan piirakan omenaversio leivotaan näin:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta noin 3 desiä toiseen kulhoon.
  2. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
  4. Levitä omenapalat pohjataikinan päälle. Ripottele kanelia pinnalle.
  5. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos omenapalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  6. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.9