Kotivinkki

Uusi syksyinen lempiresepti? Maisemakahvilan mehevä suosikkipiirakka leivotaan nyt omenoista

1 h 5 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen45 min
Jos rakastat Maisemakahvilan raparperipiirakkaa, kokeile sen syksyistä omenaversiota. Peltipiirakassa ihastuttavat murukuorrute, kanelilla maustettu täyte ja jogurtilla mehevöitetty pohja. Tämä on pakko tallettaa reseptivihkoon!
KA
3.9
1
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (20 palaa)

Muruseos

  • 250 gvoita tai margariinia
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 2 ½ dlsokeria
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi pohjataikinaan

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (tai piimää)
  • 1muna

Täyte

  • 1 lhappamia omenoita paloiteltuna
  • 1 tlkanelia
  • 250 gmaitorahkaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2munaa
  • 2 tlvaniljasokeria
Tulosta

Maisemakahvilan piirakan omenaversio leivotaan näin:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta noin 3 desiä toiseen kulhoon.
  2. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
  4. Levitä omenapalat pohjataikinan päälle. Ripottele kanelia pinnalle.
  5. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos omenapalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  6. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.9