Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uusi syksyinen lempiresepti? Maisemakahvilan mehevä suosikkipiirakka leivotaan nyt omenoista

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Jos rakastat Maisemakahvilan raparperipiirakkaa, kokeile sen syksyistä omenaversiota. Peltipiirakassa ihastuttavat murukuorrute, kanelilla maustettu täyte ja jogurtilla mehevöitetty pohja. Tämä on pakko tallettaa reseptivihkoon!

12.9.2019
Reseptin ainekset
20 palaa
Muruseos
250 g
voita tai margariinia
8 dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
sokeria
2 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
Lisäksi pohjataikinaan
2 dl
maustamatonta jogurttia (tai piimää)
1
muna
Täyte
1 l
happamia omenoita paloiteltuna
1 tl
kanelia
250 g
maitorahkaa
200 g
kermaviiliä
1 ½ dl
sokeria
2
munaa
2 tl
vaniljasokeria

Maisemakahvilan piirakan omenaversio – ohje:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta noin 3 desiä toiseen kulhoon.
  2. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
  4. Levitä omenapalat pohjataikinan päälle. Ripottele kanelia pinnalle.
  5. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos omenapalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  6. Paista omenapiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt