3,8(193)
Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Maisemakahvilan raparperipiirakan salaisuus on pehmeä sisus ja rapea murupinta. Kolmen kerroksen herkusta riittää tarjottavaa isommallekin porukalle.
Julkaistu 20.7.2018
Maku
Reseptin ainekset
20 palaa
Muruseos
250 gvoita tai margariinia
8 dl vehnäjauhoja
2½ dlsokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
Lisäksi pohjataikinaan
2 dlmaustamatonta jogurttia (tai piimää)
1muna
Täyte
1 lraparperia paloiteltuna
250 gmaitorahkaa
200 gkermaviiliä (tai maustamatonta jogurttia)
1½ dl sokeria
2munaa
2 tlvaniljasokeria

Maisemakahvilan raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
  2. Siirrä muruseoksesta kolmannes toiseen kulhoon. Tämä muruseos tulee lopuksi piirakan pinnalle.
  3. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
  5. Levitä raparperipalat pohjataikinan päälle.
  6. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada rahkaseos raparperinpalojen päälle.
  7. Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.