Maku

Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!

1 h 5 min
0
0

Maisemakahvilan raparperipiirakan salaisuus on pehmeä sisus ja rapea murupinta. Kolmen kerroksen herkusta riittää tarjottavaa isommallekin porukalle.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 palaa)

Muruseos

  • 250 gvoita tai margariinia
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa

Pohjataikina

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (tai piimää)
  • 1muna

Täyte

  • 10 dlraparperia paloiteltuna
  • 250 gmaitorahkaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2munaa
  • 3 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Maisemakahvilan raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
  2. Siirrä muruseoksesta neljännes toiseen kulhoon.
  3. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
  5. Levitä raparperipalat pohjataikinan päälle.
  6. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
  7. Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0