Maku

Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!

1 h 5 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen45 min
Maisemakahvilan raparperipiirakan salaisuus on pehmeä sisus ja rapea murupinta. Kolmen kerroksen herkusta riittää tarjottavaa isommallekin porukalle.
3.93
3
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (20 palaa)

Muruseos

  • 250 gvoita tai margariinia
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa

Lisäksi pohjataikinaan

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (tai piimää)
  • 1muna

Täyte

  • 1 lraparperia paloiteltuna
  • 250 gmaitorahkaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2munaa
  • 3 tlvaniljasokeria
Tulosta

Maisemakahvilan raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
  2. Siirrä muruseoksesta neljännes toiseen kulhoon.
  3. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
  5. Levitä raparperipalat pohjataikinan päälle.
  6. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
  7. Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.93
3 kommenttia