


Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Maisemakahvilan raparperipiirakan salaisuus on pehmeä sisus ja rapea murupinta. Kolmen kerroksen herkusta riittää tarjottavaa isommallekin porukalle.
Reseptin ainekset
20 palaa
Muruseos
250 g
voita tai margariinia
8 dl
vehnäjauhoja
2½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
Lisäksi pohjataikinaan
2 dl
maustamatonta jogurttia (tai piimää)
1
muna
Täyte
1 l
raparperia paloiteltuna
250 g
maitorahkaa
200 g
kermaviiliä (tai maustamatonta jogurttia)
1½ dl
sokeria
2
munaa
2 tl
vaniljasokeria
Maisemakahvilan raparperipiirakka – ohje:
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
- Siirrä muruseoksesta kolmannes toiseen kulhoon. Tämä muruseos tulee lopuksi piirakan pinnalle.
- Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
- Levitä raparperipalat pohjataikinan päälle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada rahkaseos raparperinpalojen päälle.
- Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista Maisemakahvilan raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Mehevä raparperipiirakka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Ohjeella teet pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat