Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!
1 h 5 min

Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!
Maisemakahvilan raparperipiirakan salaisuus on pehmeä sisus ja rapea murupinta. Kolmen kerroksen herkusta riittää tarjottavaa isommallekin porukalle.
Ainekset (20 palaa)
Muruseos
- 250 gvoita tai margariinia
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dlsokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
Pohjataikina
- 2 dlmaustamatonta jogurttia (tai piimää)
- 1muna
Täyte
- 10 dlraparperia paloiteltuna
- 250 gmaitorahkaa
- 200 gkermaviiliä
- 1 1/2 dl sokeria
- 2munaa
- 3 tlvaniljasokeria
Tee näin
1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min
Maisemakahvilan raparperipiirakka valmistuu näin:
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
- Siirrä muruseoksesta neljännes toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
- Levitä raparperipalat pohjataikinan päälle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
- Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0