Mehevä pohja ja rapea toscakuorrutus – pähkinäinen omenapiirakka on kaikkea, mitä leivonnaiselta voi toivoa
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Mehevä ja kanelinen omenapiirakka maistuu ihanalta sellaisenaan, mutta rapea pähkinätosca tekee siitä taivaallisen. Nappaa houkutteleva resepti talteen!
Pese ja raasta omenat karkealla terällä. Kotimaiset omenat voi raastaa kuorineen.
Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa liedellä. Sekoita voisula ja sokeri kulhossa. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti vispilällä.
Lisää kaikki kuivat aineet ja omenaraaste taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle tai voideltuun uuni- tai piirakkavuokaan (20 cm × 30 cm).
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25 minuuttia.
Valmista sillä aikaa pähkinätosca. Mittaa kattilaan voi, sokeri, jauhot ja kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää pähkinät.
Ota vuoka uunista ja levitä tosca tasaisesti kakun pinnalle. Paista vielä toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.