Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mehevä pohja ja rapea toscakuorrutus – pähkinäinen omenapiirakka on kaikkea, mitä leivonnaiselta voi toivoa

55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min

Mehevä ja kanelinen omenapiirakka maistuu ihanalta sellaisenaan, mutta rapea pähkinätosca tekee siitä taivaallisen. Nappaa houkutteleva resepti talteen!

13.9.2023
Reseptin ainekset
12 annosta
3
hapanta omenaa (3 dl karkeaa raastetta)
150 g
voita
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
Pähkinätosca
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
4 rkl
kermaa
1 dl
cashewpähkinöitä
1 dl
pekaanipähkinöitä
1 dl
kuorellisia hasselpähkinöitä

Pähkinäinen omenapiirakka – ohje:

  1. Pese ja raasta omenat karkealla terällä. Kotimaiset omenat voi raastaa kuorineen.
  2. Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa liedellä. Sekoita voisula ja sokeri kulhossa. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti vispilällä.
  3. Lisää kaikki kuivat aineet ja omenaraaste taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle tai voideltuun uuni- tai piirakkavuokaan (20 cm × 30 cm).
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25 minuuttia.
  6. Valmista sillä aikaa pähkinätosca. Mittaa kattilaan voi, sokeri, jauhot ja kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää pähkinät.
  7. Ota vuoka uunista ja levitä tosca tasaisesti kakun pinnalle. Paista vielä toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt