


Mehevä pohja ja rapea toscakuorrutus – pähkinäinen omenapiirakka on kaikkea, mitä leivonnaiselta voi toivoa
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Mehevä ja kanelinen omenapiirakka maistuu ihanalta sellaisenaan, mutta rapea pähkinätosca tekee siitä taivaallisen. Nappaa houkutteleva resepti talteen!
Reseptin ainekset
12 annosta
3
hapanta omenaa (3 dl karkeaa raastetta)
150 g
voita
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
Pähkinätosca
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
4 rkl
kermaa
1 dl
cashewpähkinöitä
1 dl
pekaanipähkinöitä
1 dl
kuorellisia hasselpähkinöitä
Pähkinäinen omenapiirakka – ohje:
- Pese ja raasta omenat karkealla terällä. Kotimaiset omenat voi raastaa kuorineen.
- Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa liedellä. Sekoita voisula ja sokeri kulhossa. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti vispilällä.
- Lisää kaikki kuivat aineet ja omenaraaste taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle tai voideltuun uuni- tai piirakkavuokaan (20 cm × 30 cm).
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa pähkinätosca. Mittaa kattilaan voi, sokeri, jauhot ja kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää pähkinät.
- Ota vuoka uunista ja levitä tosca tasaisesti kakun pinnalle. Paista vielä toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat