Maku

Lusikkaleivät

1 h
3
0

Lusikkaleivät

MU
0
3
Teksti Marja Malinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 4 dlvehnäjauhoja

Väliin

  • 150 gappelsiinimarmeladia

Päälle

  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa rasva kattilaan. Anna sulaa ja kiehauta hetki. Kaada rasva kulhoon sokerin päälle. Nosta kulho esim. altaaseen, kylmään veteen ja vatkaa seos jäähtyneeksi. Sekoita joukkoon vanilijasokeri ja vehnäjauho-leivinjauheseos.

Painele hiekkamainen taikina huolella ja tiiviisti reilusti kuperan teelusikan pesään ja vedä siitä pellille, Leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Saat annoksesta noin 80 lusikallista eli 40 pikkuleipää.

Paista leivonnaisia 175 asteessa noin 12 minuuttia.

Sivele lusikkaleivän tasaiselle pinnalle marmeladia ja paina toinne leipä sitä vasten. Tuprauta lusikkaleipien päälle tomusokeria ennen tarjolle viemistä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä