Maku

Sipulipiirakka

2 h 10 min
4.3
9

Sipulipiirakka

KA
9
4.3
Sipulipiirakka on herkullinen klassikko. Tämän sipulipiirakan maun salaisuutena on kunnon loraus olutta. Voit hyvin leipoa piirakan päivää ennen tarjoamista, säilyttää sen peitettynä vuoassaan jääkaapissa ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua. Katso VIDEO, kuinka sipulipiirakka valmistuu!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 1000 gsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 dlkeskiolutta
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Mittaa jauhot, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneen kulhoon. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi. Lisää kylmä vesi koneen käydessä ja sekoita tasaiseksi. (Jos et omista monitoimikonetta, voit nyppiä ainekset käsin sekaisin.)

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 26 cm) leivinpaperilla.

Taputtele taikina vuokaan ylös reunoille asti. (Voit myös kaulia taikinan jauhotetulla alustalla levyksi, nostaa levyn vuokaan kaulinta apuna käyttäen ja taputella taikinan kiinni reunoihin.)

Anna taikinapohjan jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Kuori, halkaise ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuleita oliiviöljyssä paistokasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää olut, hunaja ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet, ja ylimääräinen neste haihtunut.

Pistele haarukalla piirakkapohjaa. Esipaista sitä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

Vatkaa munat, kerma ja juustoraaste keskenään. Sekoita puolet muna-kermaseoksesta sipulitäytteeseen.

Kaada sipulitäyte vuokaan ja loppu juusto-kermaseos täytteen pinnalle. Jatka sipulipiirakan paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä