Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sipulipiirakka

2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min

Sipulipiirakka on herkullinen klassikko. Tämän sipulipiirakan maun salaisuutena on kunnon loraus olutta. Voit hyvin leipoa piirakan päivää ennen tarjoamista, säilyttää sen peitettynä vuoassaan jääkaapissa ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua. Katso myös video, kuinka sipulipiirakka valmistuu!

19.2.2014
Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
täysjyvävehnäjauhoja
50 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
100 g
voita
3 rkl
vettä
Täyte
1 kg
sipulia
3
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
2 dl
keskiolutta
1 rkl
hunajaa
2 rkl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1 rkl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
3
munaa
2 dl
kuohukermaa
100 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Sipulipiirakka – ohje:

  1. Mittaa jauhot, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneen kulhoon. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi. Lisää kylmä vesi koneen käydessä ja sekoita tasaiseksi. (Jos et omista monitoimikonetta, voit nyppiä ainekset käsin sekaisin.)
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 26 cm) leivinpaperilla.
  3. Taputtele taikina vuokaan ylös reunoille asti. (Voit myös kaulia taikinan jauhotetulla alustalla levyksi, nostaa levyn vuokaan kaulinta apuna käyttäen ja taputella taikinan kiinni reunoihin.)
  4. Anna taikinapohjan jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
  5. Kuori, halkaise ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  6. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä paistokasarissa noin 10 minuuttia.
  7. Lisää olut, hunaja ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet, ja ylimääräinen neste haihtunut.
  8. Pistele haarukalla piirakkapohjaa. Esipaista sitä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  9. Vatkaa munat, kerma ja juustoraaste keskenään. Sekoita puolet muna-kermaseoksesta sipulitäytteeseen.
  10. 10
    Kaada sipulitäyte vuokaan ja loppu juusto-kermaseos täytteen pinnalle. Jatka sipulipiirakan paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt