Maku

Sipulipiirakka

2 h 10 min
KA
4.1
9

Sipulipiirakka on herkullinen klassikko. Tämän sipulipiirakan maun salaisuutena on kunnon loraus olutta. Voit hyvin leipoa piirakan päivää ennen tarjoamista, säilyttää sen peitettynä vuoassaan jääkaapissa ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua. Katso VIDEO, kuinka sipulipiirakka valmistuu!
Tulosta
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 1000 gsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 dlkeskiolutta
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min
MITÄ PIDIT?
4.1