


Rex-kakku – suussasulava retroherkku! Nostalginen leivonnainen kruunaa kahvihetken tai synttärijuhlat
9 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 8 h 0 min
Rex-kekseistä nimensä saanut, tuhti kaakaotäytteinen kakku oli 1960-luvulla monen kahvipöydän kuningas. Nimikkokeksien katoamisen myötä kakkuohje unohtui vuosiksi, mutta herkku onnistuu mainiosti myös muista, esimerkiksi digestive-tyyppisistä kekseistä.
Reseptin ainekset
25 annosta
Täyte
150 g
kookosrasvaa
100 g
voita
2
munaa
1 dl
sokeria
2 dl
tomusokeria
1 dl
kaakaojauhetta
1/4 tl
suolaa
Lisäksi
100 g
keksejä (esim. neliskanttisia Kalev Classic -keksejä)
Pinnalle
1/2 dl
kaakaojauhetta
Rex-kakku – ohje:
- Sulata kookosrasva ja voi. Anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe muna-sokerivaahtoon ja kääntele seos tasaiseksi.
- Vatkaa rasvat täytteeseen. Mausta suolalla. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa vähän väliä sekoittaen. Kun täyte on jähmettynyt, vatkaa se vielä kerran sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Levitä leivinpaperin päälle 5 keksiä peräkkäin, pitkät sivut vastakkain. Levitä päälle reilu kerros kaakaotäytettä. Lado keksikerrokset tiiliseinän tyyliin: Puolita yksi keksi ja aloita seuraava kerros sillä. Lado keksit eri suuntaan kuin edellinen kerros. Jatka näin täyte- ja keksikerroksia vuorotellen noin 5 kerrosta. Näin keksien saumakohdat eivät tule kohdakkain ja kakku pysyy paremmin koossa.
- Päällystä lopuksi myös kakun sivut kaakaotäytteellä. Koristele kakku veitsen lappeella aaltokuvioiseksi. Kääri kakku leivinpaperiin ja folioon ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Puuteroi rex-kakku halutessasi siivilöimällä pintaan kaakaojauhetta. Leikkaa rex-kakusta tarjolle ohuita, 1–2 cm:n viipaleita. Rex-kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä.
Vinkit!
- Valitse tiiviitä, mureita ja mauttomia keksejä, ei liian paksuja. Marie-keksit käyvät hätätapauksessa, mutta pyöreillä kekseillä kakun kokoaminen on hankalampaa.
- Suola tuo kaakaon maun esiin ja antaa sille terän.
- Täytteen tulee olla tönkköä, jotta kakun voi rakentaa alhaalta ylöspäin.
- Älä ylikoristele: aaltoileva suklaa on kaunis itsessään. Jos kuitenkin haluat koristella, ripottele pinnalle ja vadille murskattuja pähkinöitä tai karamellisoituja appelsiini- tai kumkvattiviipaleita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat