Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rex-kakku – suussasulava retroherkku! Nostalginen leivonnainen kruunaa kahvihetken tai synttärijuhlat

9 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 8 h 0 min

Rex-kekseistä nimensä saanut, tuhti kaakaotäytteinen kakku oli 1960-luvulla monen kahvipöydän kuningas. Nimikkokeksien katoamisen myötä kakkuohje unohtui vuosiksi, mutta herkku onnistuu mainiosti myös muista, esimerkiksi digestive-tyyppisistä kekseistä.

17.5.2010
Reseptin ainekset
25 annosta
Täyte
150 g
kookosrasvaa
100 g
voita
2
munaa
1 dl
sokeria
2 dl
tomusokeria
1 dl
kaakaojauhetta
1/4 tl
suolaa
Lisäksi
100 g
keksejä (esim. neliskanttisia Kalev Classic -keksejä)
Pinnalle
1/2 dl
kaakaojauhetta

Rex-kakku – ohje:

  1. Sulata kookosrasva ja voi. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe muna-sokerivaahtoon ja kääntele seos tasaiseksi.
  3. Vatkaa rasvat täytteeseen. Mausta suolalla. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa vähän väliä sekoittaen. Kun täyte on jähmettynyt, vatkaa se vielä kerran sähkövatkaimella tasaiseksi.
  4. Levitä leivinpaperin päälle 5 keksiä peräkkäin, pitkät sivut vastakkain. Levitä päälle reilu kerros kaakaotäytettä. Lado keksikerrokset tiiliseinän tyyliin: Puolita yksi keksi ja aloita seuraava kerros sillä. Lado keksit eri suuntaan kuin edellinen kerros. Jatka näin täyte- ja keksikerroksia vuorotellen noin 5 kerrosta. Näin keksien saumakohdat eivät tule kohdakkain ja kakku pysyy paremmin koossa.
  5. Päällystä lopuksi myös kakun sivut kaakaotäytteellä. Koristele kakku veitsen lappeella aaltokuvioiseksi. Kääri kakku leivinpaperiin ja folioon ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Puuteroi rex-kakku halutessasi siivilöimällä pintaan kaakaojauhetta. Leikkaa rex-kakusta tarjolle ohuita, 1–2 cm:n viipaleita. Rex-kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Vinkit!

  • Valitse tiiviitä, mureita ja mauttomia keksejä, ei liian paksuja. Marie-keksit käyvät hätätapauksessa, mutta pyöreillä kekseillä kakun kokoaminen on hankalampaa.
  • Suola tuo kaakaon maun esiin ja antaa sille terän.
  • Täytteen tulee olla tönkköä, jotta kakun voi rakentaa alhaalta ylöspäin.
  • Älä ylikoristele: aaltoileva suklaa on kaunis itsessään. Jos kuitenkin haluat koristella, ripottele pinnalle ja vadille murskattuja pähkinöitä tai karamellisoituja appelsiini- tai kumkvattiviipaleita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt