4(42)
Täytekakku
Kasvis
6 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 6 h
Klassinen täytekakku sopii juhlaan kuin juhlaan! Mehevän raikas sekä kauniisti koristeltu täytekakku on isojen ja pienien juhlahetkien ehdoton kruunu!
29.3.2009
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 annosta
4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
Vuokaan
1 rklruokaöljyä
Täyte
2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
2 dlturkkilaista jogurttia
1/4 dlsokeria
3 tlvanilliinisokeria
820 gpersikkaa (säilyke)
1 1/2 dlvadelmahilloa
1 dlvadelmia (pakaste)
Koristeluun
1/2 dlvadelmahilloa
1 dlvadelmia
1/2 dlhyytelösokeria
1 dlvettä

Täytekakku – ohje:

Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjalle ympyrä. Voitele vuoan reunat öljyllä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijan avulla varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu löysää taikinaa, on kakku kypsä.

Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä, anna jäähtyä. Jätä leivinpaperi kakun päälle, se estää kakkua kuivumasta liikaa.

Vaahdota kerma, lisää jogurtti ja mausta sokereilla. Valuta persikat, ota liemi talteen. Kuutioi persikat, mutta jätä 4 puolikasta kakun koristeluun. Sekoita hillo ja vadelmat.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja persikkamehulla, levitä päälle vadelmahillo. Nosta päälle toinen kakkukerros. Kostuta mehulla, levitä päälle puolet kermaseoksesta ja persikkakuutiot.

Poista viimeisen kakkukerroksen päältä leivinpaperi, nosta täytekakun päälle ja kostuta kevyesti. Levitä kakun pintaan ohut kerros hilloa. Asettele vadelmat kakun keskelle ja ohuiksi viipaleiksi leikatut persikat reunoille.

Liuota hyytelösokeri kiehuvaan veteen. Kiehauta liuos ja anna jäähtyä hetken. Sivele marjat ja hedelmät pullasudin avulla hyytelösokeriliuoksella. Levitä kermaseosta ohut kerros täytekakun reunoille ja pursota lopuksi kermaruusut koristeeksi kakun yläreunaan.

Leivo kakkupohja hyvissä ajoin etukäteen! Täytekakkupohja säilyy muovipussissa jääkaapissa muutaman päivän ja sen voi myös pakastaa. Täytekakut tarvitsevat aikaa maustuakseen ja kostuakseen. Täytä siis täytekakut vähintään 4–5 tuntia ennen tarjoilua ja säilytä kakut jääkaapissa.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.