Täytekakku

6 h 50 min
4.2
0

Täytekakku

Klassinen täytekakku sopii juhlaan kuin juhlaan! Mehevän raikas sekä kauniisti koristeltu täytekakku on isojen ja pienien juhlahetkien ehdoton kruunu!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Vuokaan

  • 1 rklruokaöljyä

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1/4 dlsokeria
  • 3 tlvanilliinisokeria
  • 820 gpersikkaa (säilyke)
  • 1 1/2 dlvadelmahilloa
  • 1 dlvadelmia (pakaste)

Koristeluun

  • 1/2 dlvadelmahilloa
  • 1 dlvadelmia
  • 1/2 dlhyytelösokeria
  • 1 dlvettä

Tee näin

6 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN6 h

Perinteinen täytekakku valmistuu näin:

Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjalle ympyrä. Voitele vuoan reunat öljyllä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijan avulla varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu löysää taikinaa, on kakku kypsä.

Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä, anna jäähtyä. Jätä leivinpaperi kakun päälle, se estää kakkua kuivumasta liikaa.

Vaahdota kerma, lisää jogurtti ja mausta sokereilla. Valuta persikat, ota liemi talteen. Kuutioi persikat, mutta jätä 4 puolikasta kakun koristeluun. Sekoita hillo ja vadelmat.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja persikkamehulla, levitä päälle vadelmahillo. Nosta päälle toinen kakkukerros. Kostuta mehulla, levitä päälle puolet kermaseoksesta ja persikkakuutiot.

Poista viimeisen kakkukerroksen päältä leivinpaperi, nosta täytekakun päälle ja kostuta kevyesti. Levitä kakun pintaan ohut kerros hilloa. Asettele vadelmat kakun keskelle ja ohuiksi viipaleiksi leikatut persikat reunoille.

Liuota hyytelösokeri kiehuvaan veteen. Kiehauta liuos ja anna jäähtyä hetken. Sivele marjat ja hedelmät pullasudin avulla hyytelösokeriliuoksella. Levitä kermaseosta ohut kerros täytekakun reunoille ja pursota lopuksi kermaruusut koristeeksi kakun yläreunaan.

Vinkki!

Leivo kakkupohja hyvissä ajoin etukäteen! Täytekakkupohja säilyy muovipussissa jääkaapissa muutaman päivän ja sen voi myös pakastaa. Täytekakut tarvitsevat aikaa maustuakseen ja kostuakseen. Täytä siis täytekakut vähintään 4–5 tuntia ennen tarjoilua ja säilytä kakut jääkaapissa.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä