Mansikkainen britakakku

1 h 20 min
4.2
64

Mansikkainen britakakku

Mansikkainen britakakku eli britatorttu on kuin kesä kerroksina: rapeaa marenkia, mansikoita ja kermavaahtoa. Tämä britakakun ohje on niin selkeä, että kokemattomampikin leipuri onnistuu! Katso VIDEO, miten helppoa britakakun leipominen on.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Kakkupohja

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa

Marenki

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 3/4 dlmantelilastuja

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 10 dlmansikoita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN30 min

Lue britatortun ohje huolellisesti läpi. Ota esille työvälineet sekä kakkupohjan ja marengin tekoon tarvittavat aineet. Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

Tee britakakun pohja.

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. (Napauta kananmuna kulhon reunaan, jolloin kuori menee säröille. Tartu peukaloilla särökohtaan ja avaa muna siten, että keltuainen jää toiseen kuorenpuolikkaaseen. Valuta valkuainen kulhoon siirtelemällä varovasti keltuaista kuoresta toiseen. Varo, ettet puhkaise keltuaista. Silloin sitä valuu helposti myös valkuaisen joukkoon, eikä valkuaisista synny hyvää vaahtoa. Jos niin kuitenkin käy, joudut käyttämään munan johonkin muuhun tarkoitukseen ja aloittamaan alusta.) Erottele keltuaiset juomalasiin ja kerää valkuaiset yksi kerrallaan vatkauskulhoon.

Mittaa voi ja sokeri kulhoon. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. (Jos unohdit ottaa voipaketin huoneenlämpöön, tee näin: Ota rasvapaketista taikinaan tarvittava määrä. Leikkaa se lastuiksi ja sijoittele ne löyhästi taikinakulhoon. Niin rasva muuttuu vatkattavan pehmeäksi nopeasti.)

Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita välillä, mutta vältä turhaa vatkaamista. Levitä taikina nuolijalla ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Pese vatkaimet ja kuivaa ne huolellisesti ennen kuin ryhdyt vatkaamaan marenkia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhon pohjalla sitä kallistettaessa.

Levitä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle ja paista britakakkulevyä 175-asteisessa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on ruskettunut kauniisti.

Anna britakakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluvadille.

Vatkaa kerma vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit kevyesti nostellen.

Levitä täyte pohjalevylle. Viipaloi mansikat ja levitä ne täytteen päälle. Nosta toinen britakakkulevy päälle. Koristele vielä britakakun pinta mansikoilla. Säilytä britatorttu jääkaapissa herkutteluhetkeen asti.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä