Britakakku – rakastettu klassikkokakku
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minBritakakku on herkkusuiden suosikki! Leivonnaisen viehätys perustuu makeaan marenkiin ja raikkaisiin marjoihin. Katso vaihekuvista, kuinka britakakku valmistuu!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 20.9.2010

Britakakku – rakastettu klassikkokakku
Reseptin ainekset (12 annosta)
Britakakun pohja
- 125 gmargariinia tai voita (rasvaa 80 %)
- 1 dlsokeria
- 3keltuaista
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 dlkevytmaitoa
Britakakun pinnalle
- 3valkuaista
- 1 ½ dlsokeria
Britakakun täyte
- 3 dlkuohukermaa
- 2 rklsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 200 gvadelmia
Britakakun koristeeksi
- 3 dlvadelmia ja mustikoita
- ½ dlsitruunamelissan tai mintun lehtiä
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Britakakku – ohje:
- Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.
- Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.)
- Paista britakakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle.
- Koristele britakakku vadelmilla ja mustikoilla sekä sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Vinkit!
- Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea.
- Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi.
- Jos käytät pakastevadelmia, valitse suomalaisia ja käytä ne kohmeisina. Sulaneet pakastevadelmat värjäävät täytteen ja murskaantuvat.
- Muuntele britakakun täytettä makusi mukaan. Kermavaahdon lisänä voit käyttää tuorejuustoa tai rahkaa, vadelmat voit korvata muilla marjoilla tai hedelmillä.
Valmistus vaihe vaiheelta

Mansikkainen britakakku
Maku

Gluteeniton britakakku – herkku täynnä makeaa marenkia ja raikkaita marjoja
Maku

Gluteeniton mansikkabrita
Maku

Passion-brita – kirpeän makea versio klassikkokakusta
Maku

Marengin valmistus – näin loihdit rapean herkun ranskalaiseen, sveitsiläiseen tai italialaiseen tapaan

Suklainen vadelmabrita
Maku

Kirsikkabrita
Maku

Britajäätelökakku – korvaa kermavaahto jätskillä ja uusi kesähitti on syntynyt
Maku