Maku

Britakakku

1 h
4.1
47

Britakakku

Britakakun viehätys perustuu makeaan marenkiin ja raikkaisiin marjoihin. Katso vaihekuvista, kuinka britakakku valmistuu!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlsokeria
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkevytmaitoa

Pinnalle

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 200 gvadelmia

Koristeeksi

  • 1 dlsitruunamelissaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Leivo britakakku näin:

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.)

Paista britakakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle.

Koristele britakakku sitruunamelissan lehdillä.

• Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea.

• Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi.

• Jos käytät pakastevadelmia, valitse suomalaisia ja käytä ne kohmeisina. Sulaneet pakastevadelmat värjäävät täytteen ja murskaantuvat.

• Muuntele täytettä makusi mukaan. Kermavaahdon lisänä voit käyttää tuorejuustoa tai rahkaa, vadelmat voit korvata muilla marjoilla tai hedelmillä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä