Kotivinkki

Hurmaava joulubrita – marenkilevyjen välissä maistuvat puolukka- ja päärynämousse

1 h 5 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
25 min
Ikisuosikki hurmaa nyt joulutunnelmissa! Joulubrita yhdistää makean manteliset marenkilevyt ja raikkaat moussetäytteet. Komea keko koristellaan huurteisilla puolukoilla ja kuivatuilla päärynöillä. Nappaa resepti!
KA
4
0
Julkaistu 1.12.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Britapohjat

  • 125 gvoita huoneenlämpöisenä
  • 1+1½ dlsokeria
  • 3keltuaista
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 1 dlmaitoa
  • 3valkuaista

Täyte

  • 2 dlpuolukoita sulatettuna
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2+1 rklsokeria
  • 1½ dlpäärynäsosetta

Koristelu

  • sokeroituja puolukoita
  • (kuivattuja päärynäviipaleita)
Tulosta

Joulubrita valmistuu näin:

  1. Vatkaa voi ja 1 dl sokeria vaahdoksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  2. Pingota leivinpaperi kolmen irtopohjavuoan pohjalle (ø 24, 22 ja 20 cm). Jaa taikina tasaisesti vuokiin.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtailla vatkaimilla. Lisää 1,5 dl ­sokeria pienissä erissä ja jatka vatkaamista vielä pari minuuttia viimeisen erän jälkeen. Levitä valkuaisvaahto vuokiin taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes marengin pinta on kauniin vaaleanruskea. Anna pohjien jäähtyä hetki ennen irrottamista.
  4. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kulhossa puolukkasose, 2 rkl sokeria ja 2/3 kermavaahdosta. Sekoita toisessa kulhossa keskenään päärynäsose, 1 rkl sokeria ja loppu kermavaahto.
  5. Aseta suurin britapohja kakkuvadille ja lusikoi reilu puolet puolukkatäytteestä päälle. Pane keskikokoinen pohja puolukkatäytteen päälle ja lusikoi koko päärynätäyte päälle. Pane pienin britapohja kanneksi ja levitä loppu puolukkatäyte päälle. Koristele joulubrita tomusokerissa pyöritetyillä puolukoilla ja halutessasi kuivatuilla päärynäviipaleilla.

Vinkki!

Kuivata koristeeksi ohueksi viipaloituja päärynälastuja noin 50-asteisessa uunissa 10–14 tuntia hedelmien mehukkuudesta ja kypsyydestä riippuen.

Kommentoi »