Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hurmaava joulubrita – marenkilevyjen välissä maistuvat puolukka- ja päärynämousse

1 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 25 min

Ikisuosikki hurmaa nyt joulutunnelmissa! Joulubrita yhdistää makean manteliset marenkilevyt ja raikkaat moussetäytteet. Komea keko koristellaan huurteisilla puolukoilla ja kuivatuilla päärynöillä. Nappaa resepti!

Reseptin ainekset
10 annosta
Britapohjat
125 g
voita huoneenlämpöisenä
1+1½ dl
sokeria
3
keltuaista
1½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
mantelirouhetta
1 dl
maitoa
3
valkuaista
Täyte
2 dl
puolukoita sulatettuna
3 dl
kuohukermaa
2+1 rkl
sokeria
1½ dl
päärynäsosetta
Koristelu
sokeroituja puolukoita
(kuivattuja päärynäviipaleita)

Joulubrita valmistuu näin:

  1. Vatkaa voi ja 1 dl sokeria vaahdoksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  2. Pingota leivinpaperi kolmen irtopohjavuoan pohjalle (ø 24, 22 ja 20 cm). Jaa taikina tasaisesti vuokiin.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtailla vatkaimilla. Lisää 1,5 dl ­sokeria pienissä erissä ja jatka vatkaamista vielä pari minuuttia viimeisen erän jälkeen. Levitä valkuaisvaahto vuokiin taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes marengin pinta on kauniin vaaleanruskea. Anna pohjien jäähtyä hetki ennen irrottamista.
  4. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kulhossa puolukkasose, 2 rkl sokeria ja 2/3 kermavaahdosta. Sekoita toisessa kulhossa keskenään päärynäsose, 1 rkl sokeria ja loppu kermavaahto.
  5. Aseta suurin britapohja kakkuvadille ja lusikoi reilu puolet puolukkatäytteestä päälle. Pane keskikokoinen pohja puolukkatäytteen päälle ja lusikoi koko päärynätäyte päälle. Pane pienin britapohja kanneksi ja levitä loppu puolukkatäyte päälle. Koristele joulubrita tomusokerissa pyöritetyillä puolukoilla ja halutessasi kuivatuilla päärynäviipaleilla.

Vinkki!

Kuivata koristeeksi ohueksi viipaloituja päärynälastuja noin 50-asteisessa uunissa 10–14 tuntia hedelmien mehukkuudesta ja kypsyydestä riippuen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt