Omenabrita saa makunystyrät laulamaan! Kardemumma, kirpakan makea täyte ja rapea marenki tekevät herkusta täydellisen
1 h 20 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
30 minKardemummalla maustetuista britapohjista tulee näyttävä omenabrita. Tässä kakussa mehevää omenatäytettä on tuhdisti ja pinta saa ylleen kermavaahtoa ja koristeita. Tarjoa heti täyttämisen jälkeen, kun marenki on vielä rapeaa!
KA
4.5
Kuvat
Julkaistu 20.8.2020

Omenabrita saa makunystyrät laulamaan! Kardemumma, kirpakan makea täyte ja rapea marenki tekevät herkusta täydellisen
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 150 gpehmeää voita
- 1½ dlsokeria
- 4keltuaista
- 2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlkardemummaa
- 1 dlkuohukermaa
Marenki
- 4valkuaista
- 2 dlsokeria
Täyte
- 4hapahkoa omenaa
- 1vaniljatankoa
- 1 dlsokeria
- 2 tlvettä
- 3 dlkuohukermaa
- 1 tklmaitorahkaa
- kermavaahtoa
- omenalastuja
- marjoja: punaherukkaa tai puolukoita
- syötäviä kukkia
Omenabrita – ohje:
- Aloita täytteestä. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko. Pane kuutiot, vaniljatanko, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele valkuaiset keltuaisista omaan kulhoonsa. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos ja kerma taikinaan, ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Piirrä leivinpaperiarkkiin vierekkäin kaksi 15–17-senttistä ympyrää. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi kahteen ympyrään.
- Pese ja kuivaa vatkaimet huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa viimeisen sokerilisäyksen jälkeen marenkia vielä pari minuuttia niin, että se muuttuu kiiltäväväksi. Levitä marenki taikinan päälle lusikalla. Paista kakkupohjia 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Ota vaahdosta noin kolmannes erilleen pinnan koristelua varten. Poista vaniljatanko omenapalojen joukosta. Sekoita varovasti käännellen omenapalat, rahka ja kermavaahto.
- Nosta kakkupohja tarjoiluvadeille. Lusikoi koko täyte pohjan päälle ja laita toinen pohja kanneksi. Lusikoi kermavaahto kakun päälle ja koristele omenalastuilla, marjoilla ja syötävillä kukilla.
Vinkki!
Keitä britakakulle mehevä täyte kotimaisista omenoista.
Tee omenalastut itse: leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi uunipellille ja anna kuivua kerran kääntäen noin 2 tuntia 50 asteisessa uunissa.

Britapiirakka yhdistää raikkaat punaherukat ja makean marengin – loppukesän uusi suosikkileivonnainen on tässä
Kotivinkki

Britakakku – rakastettu klassikkokakku
Maku

Omenakakku, joka räjäyttää tajuntasi – pinnalta rapea, sisältä tahmea ja täydellisen helppo
Maku

Omenatäytekakku – täydellinen tarjottava syksyn juhliin, sillä se kannattaa leipoa hyvissä ajoin
Maku

Omena-mantelipiirakka – saksalaisen omenakakun maukas pikkuserkku
Maku

Omenapiirakka-jäätelökakku
Maku

Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!
Maku

Korvapuustifanin omenapiirakka – suussasulavat kanelikierteet ja mehevä omenatäyte samassa kauniissa paketissa
Maku