Maku

Kookos-lakkabrita – täydellisestä makuparista löytyy eksoottista makeautta ja kotometsien tuttua kirpeyttä

55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Kookos ja lakka, siinä vasta mieletön parivaljakko! Kun nämä maut pääsevät irti tässä kahvipöydän ihanimmassa britakakussa, voimme taata, että muruakaan ei jää jäljelle.
KA
MA
4.1
0
Julkaistu: 6.7.2017


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 100 gmaidotonta margariinia
  • ½ dlkookoskermaa (esim. Blue Dragon)
  • 4keltuaista
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4valkuaista
  • 2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 1 dlkookoshiutaleita

Lakkakiisseli

  • 1 dl (250 g)lakkahilloa
  • 2 ½ dlvettä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 rklperunajauhoja
  • 100 gpakastettuja lakkoja (sulatettuna)

Lisäksi

  • 2 dlkookoskermaa (jääkaappikylmänä)

Koristelu

  • 100 glakkoja
  • 2 rklkookoslastuja (tai Raffaello-kookoskonvehteja, sisältää maitojauhetta)
Tulosta

Kookos-lakkabrita valmistuu näin:

  1. Tee kakkupohjat. Sulata margariini. Mittaa joukkoon kookoskerma ja sekoita tasaiseksi.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos keltuaisvaahtoon vuorotellen voi-kookoskermaseoksen kanssa.
  3. Pingota kahden irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat margariinilla. Jaa taikina vuokiin.
  4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vaahto paksuksi ja kiiltäväksi. Sekoita vaahdon joukkoon kookoshiutaleet. Nostele valkuaisvaahto vuokiin taikinan päälle. Varo, ettei vaahto sekoitu pohjataikinaan.
  5. Paista molemmat pohjat yhtä aikaa 175-asteisen uunin alatasolla. Paistoaika on 20–25 minuuttia. Voit käyttää myös uunin kiertoilmatoimintoa, kun tarkkailet paistumista. Anna jäähtyä. Irrota pohjat vuoista ja leivinpaperista.
  6. Sekoita kattilassa lakkahillo, vesi, sitruunamehu ja perunajauhot.
  7. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja alkaa kuplia. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita lakat kiisselin joukkoon ja anna jäähtyä.
  8. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua.
  9. Vaahdota jääkaappikylmä kookoskerma. Nosta kakkulevy vadille, lusikoi päälle kookoskermavaahto ja kiisseli. Nosta päälle toinen kakkulevy.
  10. Koristele kakku lakoilla ja konvehdeilla tai kookoslastuilla.

Vinkki!

Voit tehdä kakkupohjat päivää ennen tarjoilua täyttämistä vaille valmiiksi.

Kommentoi »