Britakakku on klassikko suoraan 80-luvulta, ja marenkisen lehtevää kerroskakkua voi muunnella helposti oman maun mukaan. Kesäisessä britassa maistuvat kirsikka, manteli ja hennosti ruusuvedellä maustettu kermavaahto.
Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä maito vuorotellen.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri samalla vatkaten. Levitä marenkiseos uunipellille taikinan päälle. Ripottele mantelilastuja pintaan ja paista n. 20 min.
Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen samankokoiseen osaan, käsittele pohjaa varoen.
Vaahdota kerma, lisää siihen sokeri ja tippa ruusuvettä. Levitä noin 2/3 vaahdosta toisen taikinapuolen päälle. Pese kirsikat ja poista kivi, jätä kuitenkin n. 1/3 kokonaisiksi koristelua varten.
Ripottele kermavaahdon päälle peratut kirsikat. Nosta toinen levy päälle, koristele kirsikkabrita jäljelle jääneellä kermavaahdolla ja kokonaisilla kirsikoilla.