3,6(8)
Kirsikkabrita
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Britakakku on klassikko suoraan 80-luvulta, ja marenkisen lehtevää kerroskakkua voi muunnella helposti oman maun mukaan. Kesäisessä britassa maistuvat kirsikka, manteli ja hennosti ruusuvedellä maustettu kermavaahto.
23.6.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
125 gvoita
1 dlsokeria
2kananmunan keltuaista
1 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 dlmaitoa
Marenki
2kananmunan valkuaista
1 3/4 dlsokeria
1 dlmantelilastuja
Täyte
2 dlkuohukermaa
1 rklsokeria
1/2 tlruusuvettä
250 gkirsikoita

Kirsikkabrita valmistuu näin:

  • Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
  • Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä maito vuorotellen.
  • Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri samalla vatkaten. Levitä marenkiseos uunipellille taikinan päälle. Ripottele mantelilastuja pintaan ja paista n. 20 min.
  • Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen samankokoiseen osaan, käsittele pohjaa varoen.
  • Vaahdota kerma, lisää siihen sokeri ja tippa ruusuvettä. Levitä noin 2/3 vaahdosta toisen taikinapuolen päälle. Pese kirsikat ja poista kivi, jätä kuitenkin n. 1/3 kokonaisiksi koristelua varten.
  • Ripottele kermavaahdon päälle peratut kirsikat. Nosta toinen levy päälle, koristele kirsikkabrita jäljelle jääneellä kermavaahdolla ja kokonaisilla kirsikoilla. 
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.