Maku

Kirsikkabrita

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Britakakku on klassikko suoraan 80-luvulta, ja marenkisen lehtevää kerroskakkua voi muunnella helposti oman maun mukaan. Kesäisessä britassa maistuvat kirsikka, manteli ja hennosti ruusuvedellä maustettu kermavaahto.
KA
3.6
0
Julkaistu: 23.6.2015


Reseptin ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2kananmunan keltuaista
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmaitoa

Marenki

  • 2kananmunan valkuaista
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 1 dlmantelilastuja

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlruusuvettä
  • 250 gkirsikoita
Tulosta

Kirsikkabrita valmistuu näin:

  • Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
  • Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä maito vuorotellen.
  • Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri samalla vatkaten. Levitä marenkiseos uunipellille taikinan päälle. Ripottele mantelilastuja pintaan ja paista n. 20 min.
  • Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen samankokoiseen osaan, käsittele pohjaa varoen.
  • Vaahdota kerma, lisää siihen sokeri ja tippa ruusuvettä. Levitä noin 2/3 vaahdosta toisen taikinapuolen päälle. Pese kirsikat ja poista kivi, jätä kuitenkin n. 1/3 kokonaisiksi koristelua varten.
  • Ripottele kermavaahdon päälle peratut kirsikat. Nosta toinen levy päälle, koristele kirsikkabrita jäljelle jääneellä kermavaahdolla ja kokonaisilla kirsikoilla. 
Kommentoi »