Kirsikkabrita
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minBritakakku on klassikko suoraan 80-luvulta, ja marenkisen lehtevää kerroskakkua voi muunnella helposti oman maun mukaan. Kesäisessä britassa maistuvat kirsikka, manteli ja hennosti ruusuvedellä maustettu kermavaahto.
KA
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.6.2015

Kirsikkabrita
Reseptin ainekset (10 palaa)
Pohja
- 125 gvoita
- 1 dlsokeria
- 2kananmunan keltuaista
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 dlmaitoa
Marenki
- 2kananmunan valkuaista
- 1 3/4 dlsokeria
- 1 dlmantelilastuja
Täyte
- 2 dlkuohukermaa
- 1 rklsokeria
- 1/2 tlruusuvettä
- 250 gkirsikoita
Kirsikkabrita valmistuu näin:
- Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
- Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä maito vuorotellen.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri samalla vatkaten. Levitä marenkiseos uunipellille taikinan päälle. Ripottele mantelilastuja pintaan ja paista n. 20 min.
- Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen samankokoiseen osaan, käsittele pohjaa varoen.
- Vaahdota kerma, lisää siihen sokeri ja tippa ruusuvettä. Levitä noin 2/3 vaahdosta toisen taikinapuolen päälle. Pese kirsikat ja poista kivi, jätä kuitenkin n. 1/3 kokonaisiksi koristelua varten.
- Ripottele kermavaahdon päälle peratut kirsikat. Nosta toinen levy päälle, koristele kirsikkabrita jäljelle jääneellä kermavaahdolla ja kokonaisilla kirsikoilla.