4,1(38)
Puolukka-britaruudut – kirpeän marjan ja makean kinuskin täydellinen liitto
Gluteeniton
Kasvis
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Puolukoiden raikastamat ja kinuskikastikkeella viimeistellyt britaruudut vievät kielen. Levitä täyte kakkulevylle juuri ennen tarjoamista.
29.3.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 palaa
Pohja
150 gvoita (pehmeää)
1 1/2 dlsokeria
4 kplkeltuaista (M-kokoisen munan)
1 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
1/2 dlmaissitärkkelystä
2 tlleivinjauhetta
1 dlkermaa
Täyte
200 gpuolukoita
1 dlruokokidesokeria
1 rklperunajauhoja
Marenki
4 kplvalkuaista (M-kokoisen munan)
2 dlsokeria (hienoa kidesokeria)
Päälle
2 dlkuohukermaa
200 gturkkilaista jogurttia
2 rkltomusokeria
1 dlmantelilastuja (paahdettuna)
1 dlpuolukoita
Kinuskikastike
2 dlkuohukermaa
1 1/2 dlfariinisokeria
1 rklvoita
1/4 tlsuolaa
  1. Erottele ohjeeseen tarvittavat keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Yhdistä puolukat, sokeri ja perunajauhot. Ripottele puolukat tasaisesti taikinalle.
  4. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä edelleen vatkaten. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää.
  6. Levitä marenki puhtaalla ja kuivalla lastalla aaltoilevasti pohjalevyn päälle. Jatka paistamista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes pohja kypsyy ja marenki saa kauniin värin. Malta paistaa riittävän pitkään, jotta sisus ehtii kypsyä. Tarvittaessa voit peittää leivonnaisen leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa. Anna britalevyn jäähtyä.
  7. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja sekoita siihen jogurtti. Mausta tomusokerilla. Siirrä kylmään odottamaan.
  8. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä keskilämmöllä ja välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes kinuski hieman sakenee.
  9. Nosta kattila pois levyltä. Lisää voi ja halutessasi ripaus suolaa.
  10. Levitä britalevylle kerma-jogurttiseosta, mantelilastuja ja puolukoita. Valuta päälle jäähtynyttä kinuskikastiketta.

Vinkki!

Levitä täyte ja kinuski kakkulevylle juuri ennen tarjoilua, niin marenki pysyy rapeana.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.