Kotivinkki

Raparperibrita

0
0

Raparperibrita

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 150 gmargariinia
  • 1½ dlsokeria
  • 3kananmunankeltuaista
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmaitoa

LISÄKSI:

  • 4-5 dlraparperipaloja (kuorittuna ja pilkottuna)
  • 1 rklsokeria
  • ½ tlkardemummaa
  • maustemittainkivääriä

PÄÄLLE:

  • 3kananmunanvalkuaista
  • 1½ dlsokeria
  • ½ dlmantelilastuja

TÄYTE:

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlpehmeää maitorahkaa
  • 2 rklsokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • tomusokeria koristeeksi

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota britatortun pohjaan tuleva margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti sekoittaen.

2. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe vuorotellen maidon kanssa.

3. Levitä seos hyvin voideltuun, halkaisijaltaan noin 28 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan.

4. Levitä taikinan pinnalle tasaisesti pieneksi paloitellut ja sokerissa ja mausteissa sekoitetut raparperipalat.

5. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on lähes kypsää.

6. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan sokeri pienissä erissä.

7. Levitä valmis marenkiseos taikinan ja raparperipalojen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Viimeistele pinta mantelilastuilla.

8. Nosta vuoka takaisin uuniin keskitasolle. Paista edelleen 175 asteessa noin 20 minuuttia, Kunnes marenki on rapeaa ja kypsää. Nosta paistos uunista ja anna jäähtyä.

9. Yhdistä keskenään vaahdotettu kuohukerma ja maitorahka. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.

10. Koristele piiraan pinta juuri ennen tarjoilua tomusokerilla. Tarjoa vaniljavaahto erikseen paistoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä