Reseptin ainekset
150 g
margariinia
1½ dl
sokeria
3
kananmunankeltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
Lisäksi
4-5 dl
raparperipaloja (kuorittuna ja pilkottuna)
1 rkl
sokeria
½ tl
kardemummaa
maustemitta
inkivääriä
Päälle
3
kananmunanvalkuaista
1½ dl
sokeria
½ dl
mantelilastuja
Täyte
2 dl
kuohukermaa
2 dl
pehmeää maitorahkaa
2 rkl
sokeria
½ tl
vaniljasokeria
tomusokeria koristeeksi
Raparperibrita – ohje:
- Vaahdota britatortun pohjaan tuleva margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
- Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä seos hyvin voideltuun, halkaisijaltaan noin 28 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan.
- Levitä taikinan pinnalle tasaisesti pieneksi paloitellut ja sokerissa ja mausteissa sekoitetut raparperipalat.
- Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on lähes kypsää.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan sokeri pienissä erissä.
- Levitä valmis marenkiseos taikinan ja raparperipalojen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Viimeistele pinta mantelilastuilla.
- Nosta vuoka takaisin uuniin keskitasolle. Paista edelleen 175 asteessa noin 20 minuuttia, Kunnes marenki on rapeaa ja kypsää. Nosta paistos uunista ja anna jäähtyä.
- Yhdistä keskenään vaahdotettu kuohukerma ja maitorahka. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.
- 10Koristele piiraan pinta juuri ennen tarjoilua tomusokerilla. Tarjoa vaniljavaahto erikseen paistoksen kanssa.
Vinkki!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat