Kotivinkki

Suklaabrita – valloittava klassikko uudella tavalla

55 min
4.09
0

Suklaabrita – valloittava klassikko uudella tavalla

KA
0
4.09
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Suklaabrita vie kielen mennessään! Klassisen britakakun vastustamattoman suklainen versio tarjoillaan tuoreiden mansikoiden kanssa. Kokeile reseptiä ja ihastu!

Ainekset (12 annosta)

Suklaabrita

  • 125 gpehmeää voita
  • 1 dlsokeria
  • 2kananmunankeltuaista
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmaitoa
  • voiteluun voisulaa

Marenki

  • 2kananmunanvalkuaista
  • 1½ dlsokeria
  • 2 rklhasselpähkinöitä rouheena

Täyte

  • 150 gmaitosuklaata
  • 1 prkmascarpone-tuorejuustoa (250 g)
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvispikermaa

Lisäksi

  • 1 ltuoreita mansikoita
  • (muutama pikkumarenki)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Suklaabrita valmistuu näin:

  1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi voisulalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voi-sokerivaahtoon vuoroin maidon kanssa. Levitä taikina ohuelti neliön muotoon uunipellille.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää. Levitä se varovasti taikinalevylle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista 200 asteessa 12–15 min. Anna jäähtyä.
  3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilassa. Sekoita suklaan joukkoon mascarpone ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto suklaamascarponeseokseen.
  4. Leikkaa suklaabritalevy puoliksi niin, että syntyy kaksi samankokoista suorakaiteen muotoista levyä. Siirrä toinen levy varovasti paistinlastan avulla tarjoiluvadille. Levitä täyte päälle ja laita toinen levy kanneksi. Koristele suklaabrita mansikkaviipaleilla ja marenginmuruilla.

Vinkki!

Voit leikata britalevyn myös neljäksi neliöksi, jolloin saat kaksi kuvan kaltaista pienempää kakkua. Tämä on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, kun vieraat saapuvat eri aikoihin.

MITÄ PIDIT?
4.09