


Suklaabrita – valloittava klassikko uudella tavalla
55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min
Suklaabrita vie kielen mennessään! Klassisen britakakun vastustamattoman suklainen versio tarjoillaan tuoreiden mansikoiden kanssa. Kokeile reseptiä ja ihastu!
Reseptin ainekset
12 annosta
Suklaabrita
125 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
2
kananmunankeltuaista
1½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
voiteluun voisulaa
Marenki
2
kananmunanvalkuaista
1½ dl
sokeria
2 rkl
hasselpähkinöitä rouheena
Täyte
150 g
maitosuklaata
1 prk
mascarpone-tuorejuustoa (250 g)
1 dl
sokeria
2 dl
vispikermaa
Lisäksi
1 l
tuoreita mansikoita
(muutama pikkumarenki)
Suklaabrita – ohje:
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi voisulalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voi-sokerivaahtoon vuoroin maidon kanssa. Levitä taikina ohuelti neliön muotoon uunipellille.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää. Levitä se varovasti taikinalevylle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista 200 asteessa 12–15 min. Anna jäähtyä.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilassa. Sekoita suklaan joukkoon mascarpone ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto suklaamascarponeseokseen.
- Leikkaa suklaabritalevy puoliksi niin, että syntyy kaksi samankokoista suorakaiteen muotoista levyä. Siirrä toinen levy varovasti paistinlastan avulla tarjoiluvadille. Levitä täyte päälle ja laita toinen levy kanneksi. Koristele suklaabrita mansikkaviipaleilla ja marenginmuruilla.
Vinkit!
- Voit leikata britalevyn myös neljäksi neliöksi, jolloin saat kaksi kuvan kaltaista pienempää kakkua. Tämä on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, kun vieraat saapuvat eri aikoihin.
- Katso myös suosittu perinteisen britakakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat