Suklaabrita – valloittava klassikko uudella tavalla
55 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
15 minSuklaabrita vie kielen mennessään! Klassisen britakakun vastustamattoman suklainen versio tarjoillaan tuoreiden mansikoiden kanssa. Kokeile reseptiä ja ihastu!
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 13.6.2018

Suklaabrita – valloittava klassikko uudella tavalla
Reseptin ainekset (12 annosta)
Suklaabrita
- 125 gpehmeää voita
- 1 dlsokeria
- 2kananmunankeltuaista
- 1½ dlvehnäjauhoja
- 2 rklkaakaojauhetta
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 dlmaitoa
- voiteluun voisulaa
Marenki
- 2kananmunanvalkuaista
- 1½ dlsokeria
- 2 rklhasselpähkinöitä rouheena
Täyte
- 150 gmaitosuklaata
- 1 prkmascarpone-tuorejuustoa (250 g)
- 1 dlsokeria
- 2 dlvispikermaa
Lisäksi
- 1 ltuoreita mansikoita
- (muutama pikkumarenki)
Suklaabrita – ohje:
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi voisulalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voi-sokerivaahtoon vuoroin maidon kanssa. Levitä taikina ohuelti neliön muotoon uunipellille.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää. Levitä se varovasti taikinalevylle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista 200 asteessa 12–15 min. Anna jäähtyä.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilassa. Sekoita suklaan joukkoon mascarpone ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto suklaamascarponeseokseen.
- Leikkaa suklaabritalevy puoliksi niin, että syntyy kaksi samankokoista suorakaiteen muotoista levyä. Siirrä toinen levy varovasti paistinlastan avulla tarjoiluvadille. Levitä täyte päälle ja laita toinen levy kanneksi. Koristele suklaabrita mansikkaviipaleilla ja marenginmuruilla.
Vinkki!
Voit leikata britalevyn myös neljäksi neliöksi, jolloin saat kaksi kuvan kaltaista pienempää kakkua. Tämä on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, kun vieraat saapuvat eri aikoihin.

Mansikkainen britakakku
Maku

Gluteeniton britakakku – herkku täynnä makeaa marenkia ja raikkaita marjoja
Maku

Brita-kakku
Kotivinkki

Britakakku – rakastettu klassikkokakku
Maku

Passion-brita – kirpeän makea versio klassikkokakusta
Maku

Suklainen vadelmabrita
Maku

Brita-kakku
Kotivinkki

Kirsikkabrita
Maku

Piparkakku-britaleivokset
Maku

Kookos-lakkabrita – täydellisestä makuparista löytyy eksoottista makeautta ja kotometsien tuttua kirpeyttä
Maku