Mamman marjapiirakka
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minMamman marjapiirakka on yksi rakastetuimmista leivonnaisista, joka tuo mieleen lapsuuden kesäiset marjaretket ja herkuttelun niiden jälkeen. Kermaviilitäyte tekee tästä mamman marjapiirakasta suloisen pehmeän. Suosittelemme!
4.1
Kuvat
Julkaistu 7.7.2007

Mamman marjapiirakka
Reseptin ainekset (8 palaa)
Pohja
- 100 gvoita
- 1 dlsokeria
- 1 muna
- 1½ dlvehnäjauhoja
- 1 dlgraham- tai täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 4 dlmustikoita
- 2 dlkermaviiliä
- 1 muna
- ½ dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
Mamman marjapiirakka valmistetaan näin:
- Vatkaa pehmeää voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24‒26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Levitä mustikat pohjalle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
- Paista mamman marjapiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Italian-mamman mustikkapiirakka – herkku, joka leivotaan rakkaudella!
Kotivinkki

Mustikkapiirakka pullataikinaan
Maku

Mustikkapiirakka – suosikkiresepti murotaikinapohjalla
Maku

Modernin mamman marjapiirakka
Kotivinkki

Marjapiirakka – helppo luottoresepti takaa varmasti maistuvan piirakan
Kotivinkki

Mustikkaboston
Maku

Mummon mustikkapiirakka – leivo kerralla pellillinen verratonta herkkua
Maku

Mehevä marjapiirakka pakastemarjoista
Kotivinkki