4,1(114)
Mamman marjapiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Mamman marjapiirakka on yksi rakastetuimmista leivonnaisista, joka tuo mieleen lapsuuden kesäiset marjaretket ja herkuttelun niiden jälkeen. Kermaviilitäyte tekee tästä mamman marjapiirakasta suloisen pehmeän. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 gvoita
1 dlsokeria
1 muna
1½ dlvehnäjauhoja
1 dlgraham- tai täysjyvävehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Täyte
4 dlmustikoita
2 dlkermaviiliä
1 muna
½ dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Mamman marjapiirakka valmistetaan näin:

  1. Vatkaa pehmeää voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24‒26 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Levitä mustikat pohjalle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
  4. Paista mamman marjapiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo