


Mamman marjapiirakka – rakastettu leivonnainen, joka tuo mieleen lapsuuden kesäiset marjaretket
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Mamman marjapiirakka on yksi rakastetuimmista leivonnaisista, joka tuo mieleen lapsuuden kesäiset marjaretket ja herkuttelun niiden jälkeen. Kermaviilitäyte tekee tästä mamman marjapiirakasta suloisen pehmeän. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
1 dl
sokeria
1
muna
1½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
graham- tai täysjyvävehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
4 dl
mustikoita
2 dl
kermaviiliä
1
muna
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Mamman marjapiirakka valmistetaan näin:
- Vatkaa pehmeää voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24‒26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Levitä mustikat pohjalle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
- Paista mamman marjapiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat