Maku

Mamman marjapiirakka

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Mamman marjapiirakka on yksi rakastetuimmista leivonnaisista, joka tuo mieleen lapsuuden kesäiset marjaretket ja herkuttelun niiden jälkeen. Kermaviilitäyte tekee tästä mamman marjapiirakasta suloisen pehmeän. Suosittelemme!
4.1
7
Julkaistu 7.7.2007


Reseptin ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 muna
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlgraham- tai täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 4 dlmustikoita
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 muna
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
Tulosta

Mamman marjapiirakka valmistetaan näin:

  1. Vatkaa pehmeää voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24‒26 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Levitä mustikat pohjalle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
  4. Paista mamman marjapiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
7 kommenttia