Maku

Munkkirinkilät

2 h
4.1
2

Munkkirinkilät

Perinteiset munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku. Mikään ei voita tuoretta ja lämmintä munkkirinkilää, joka on sopivan rapea ja jättää suupielet sokerisiksi. Katso VIDEO ja paista elämäsi parhaat munkit!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlrypsiöljyä

Lisäksi

  • Paistamiseen:
  • 1 litra rypsiöljyä
  • Päälle:
  • sokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Valmista munkkitaikina:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola, munat ja vajaa puolet jauhoista.

Alusta taikinaan rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi.

Leivo se tangoksi ja jaa 40 palaan. Muotoile palat haluamallasi tavalla.

1. Paksut munkkirinkilät: Pyörittele taikinapalat pulliksi, paina kädellä hieman. Kohota liinalla peitettyinä. Paina jauhotetulla sormella reikä pullien keskelle ja suurenna reikää pyörittämällä munkkia varovasti sormien ympäri.

2. Herttaiset munkkirinkilät: Leivo palat noin 25 cm:n nauhoiksi, ota kiinni keskeltä ja kiepauta toinen puolisko toisen ympärille. Yhdistä päät. Kohota liinalla peitettyinä.

3. Puuskamunkit: Leivo palat noin 15 cm:n pituisiksi tangoiksi, kietaise ne kapeiksi rinkilöiksi ja yhdistä päät kevyeksi solmuksi. Kohota liinalla peitettyinä.

Kuumenna öljy isossa padassa 170–180-asteiseksi. Pudota 2–3 munkkirinkilää varovasti kuumaan öljyyn. Paista 1–2 minuuttia puolta kohden.

Käännä munkit ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.

Paista kaikki munkkirinkilät samoin.

Pyörittele vielä lämpimät munkit sokerissa lautasella.

Vinkki!

Katso täältä vinkkilista munkinpaistoon!

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä