Munkkirinkilät – suosikkireseptillä valmistat rapsakat ja kauniit rinkilät
2 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
1 h Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku. Mikään ei voita tuoretta ja lämmintä munkkirinkilää, joka on sopivan rapea ja jättää suupielet sokerisiksi. Katso video ja paista elämäsi parhaat munkkirinkilät!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 15.5.2012

Munkkirinkilät – suosikkireseptillä valmistat rapsakat ja kauniit rinkilät
Reseptin ainekset (40 kpl)
Munkkirinkilät
- 5 dlkevytmaitoa
- 50 ghiivaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1 rklkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 2 kplmunaa
- 14 dlvehnäjauhoja
- 1 dlrypsiöljyä
Paistamiseen
- 1 lrypsiöljyä
Päälle
- sokeria
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Munkkirinkilät valmistuva näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
- Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola, munat ja vajaa puolet jauhoista.
- Alusta taikinaan rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
- Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi.
- Leivo se tangoksi ja jaa 40 palaan. Muotoile palat haluamallasi tavalla.
- Paksut munkkirinkilät: Pyörittele taikinapalat pulliksi, paina kädellä hieman. Kohota liinalla peitettyinä. Paina jauhotetulla sormella reikä pullien keskelle ja suurenna reikää pyörittämällä munkkia varovasti sormien ympäri.
- Herttaiset munkkirinkilät: Leivo palat noin 25 cm:n nauhoiksi, ota kiinni keskeltä ja kiepauta toinen puolisko toisen ympärille. Yhdistä päät. Kohota liinalla peitettyinä.
- Puuskamunkit: Leivo palat noin 15 cm:n pituisiksi tangoiksi, kietaise ne kapeiksi rinkilöiksi ja yhdistä päät kevyeksi solmuksi. Kohota liinalla peitettyinä.
- Kuumenna öljy isossa padassa 170–180-asteiseksi. Pudota 2–3 munkkirinkilää varovasti kuumaan öljyyn. Paista 1–2 minuuttia puolta kohden.
- Käännä munkit ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
- Paista kaikki munkkirinkilät samoin.
- Pyörittele vielä lämpimät rinkilät sokerissa lautasella.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa vapun parhaiden munkkien ohje!
Valmistus vaihe vaiheelta
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Munkkien paisto ja parhaat munkkireseptit – katso ohjeet, joilla onnistut varmasti!

Sitruunamunkit – nämä vappupöydän sokeriset herkut viedään käsistä!
Maku

Hillomunkit – ihanan rapean kuoren alta paljastuu makea hillosilmä
Maku

Munkkitikkarit – uusi tapa nauttia herkullisista minimunkeista
Maku

Kookokselta ja limeltä maistuvat pikamunkit tarjoillaan hauskasti tikussa – poimi tästä täydellinen tarjottava vappujuhliin!
Maku

Jogurttimunkit – vieno vaniljan maku viimeistelee ihanat vappupallerot
Maku

Nopeat suklaamunkit – suussasulavat herkkupallerot taltuttavat kovemmankin makeannälän
Maku

Banaanimunkit – nopeasti valmistuvien munkkien maussa yllättää banaanin lisäksi pähkinä!
Maku

Gluteenittomat munkit – nämä kuohkeat herkut maistuvat kaikille!
Maku