4(58)
Munkkirinkilät – suosikkireseptillä valmistat rapsakat ja kauniit rinkilät
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h
Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku. Mikään ei voita tuoretta ja lämmintä munkkirinkilää, joka on sopivan rapea ja jättää suupielet sokerisiksi. Katso video ja paista elämäsi parhaat munkkirinkilät!
15.5.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
40 kpl
Munkkirinkilät
5 dlkevytmaitoa
50 ghiivaa
1 1/2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
2 kplmunaa
14 dlvehnäjauhoja
1 dlrypsiöljyä
Paistamiseen
1 lrypsiöljyä
Päälle
sokeria

Munkkirinkilät valmistuva näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola, munat ja vajaa puolet jauhoista.
  3. Alusta taikinaan rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
  4. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  5. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi.
  6. Leivo se tangoksi ja jaa 40 palaan. Muotoile palat haluamallasi tavalla.
  7. Paksut munkkirinkilät: Pyörittele taikinapalat pulliksi, paina kädellä hieman. Kohota liinalla peitettyinä. Paina jauhotetulla sormella reikä pullien keskelle ja suurenna reikää pyörittämällä munkkia varovasti sormien ympäri.
  8. Herttaiset munkkirinkilät: Leivo palat noin 25 cm:n nauhoiksi, ota kiinni keskeltä ja kiepauta toinen puolisko toisen ympärille. Yhdistä päät. Kohota liinalla peitettyinä.
  9. Puuskamunkit: Leivo palat noin 15 cm:n pituisiksi tangoiksi, kietaise ne kapeiksi rinkilöiksi ja yhdistä päät kevyeksi solmuksi. Kohota liinalla peitettyinä.
  10. Kuumenna öljy isossa padassa 170–180-asteiseksi. Pudota 2–3 munkkirinkilää varovasti kuumaan öljyyn. Paista 1–2 minuuttia puolta kohden.
  11. Käännä munkit ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  12. Paista kaikki munkkirinkilät samoin.
  13. Pyörittele vielä lämpimät rinkilät sokerissa lautasella.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa vapun parhaiden munkkien ohje!

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Paksut munkkirinkilät: Pyörittele taikinasta pullia. Paina jauhotetulla sormella reikä taikinapyörykän keskelle. Suurenna reikää pyörittämällä munkkia varovasti sormien ympäri.
Vaihe 2
Herttaiset munkkirinkilät: Tee taikinasta noin 25 sentin mittaisia nauhoja. Ota kiinni taikinapötkylän keskeltä ja kiepauta toinen puolisko toisen ympärille. Yhdistä päät.
Vaihe 3
Puuskamunkit: Tee taikinasta noin 15 sentin mittaisia tankoja. Kietaise tangot kapeiksi rinkilöiksi ja yhdistä päät kevyeksi solmuksi.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.