Munkkirinkilät – suosikkireseptillä valmistat rapsakat ja kauniit rinkilät
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h
Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku. Mikään ei voita tuoretta ja lämmintä munkkirinkilää, joka on sopivan rapea ja jättää suupielet sokerisiksi. Katso video ja paista elämäsi parhaat munkkirinkilät!
Herttaiset munkkirinkilät: Leivo palat noin 25 cm:n nauhoiksi, ota kiinni keskeltä ja kiepauta toinen puolisko toisen ympärille. Yhdistä päät. Kohota liinalla peitettyinä.
Puuskamunkit: Leivo palat noin 15 cm:n pituisiksi tangoiksi, kietaise ne kapeiksi rinkilöiksi ja yhdistä päät kevyeksi solmuksi. Kohota liinalla peitettyinä.
Kuumenna öljy isossa padassa 170–180-asteiseksi. Pudota 2–3 munkkirinkilää varovasti kuumaan öljyyn. Paista 1–2 minuuttia puolta kohden.
Käännä munkit ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Paista kaikki munkkirinkilät samoin.
Pyörittele vielä lämpimät rinkilät sokerissa lautasella.
Herttaiset munkkirinkilät: Tee taikinasta noin 25 sentin mittaisia nauhoja. Ota kiinni taikinapötkylän keskeltä ja kiepauta toinen puolisko toisen ympärille. Yhdistä päät.
Vaihe 3
Puuskamunkit: Tee taikinasta noin 15 sentin mittaisia tankoja. Kietaise tangot kapeiksi rinkilöiksi ja yhdistä päät kevyeksi solmuksi.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.