


Munkkirinkilät – suosikkireseptillä valmistat rapsakat ja kauniit rinkilät
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku. Mikään ei voita tuoretta ja lämmintä munkkirinkilää, joka on sopivan rapea ja jättää suupielet sokerisiksi. Katso video ja paista elämäsi parhaat munkkirinkilät!
Reseptin ainekset
40 kpl
Munkkirinkilät
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
1 1/2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
2
munaa
14 dl
vehnäjauhoja
1 dl
rypsiöljyä
Paistamiseen
1 l
rypsiöljyä
Päälle
sokeria
Munkkirinkilät – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
- Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola, munat ja vajaa puolet jauhoista.
- Alusta taikinaan rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
- Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi.
- Leivo se tangoksi ja jaa 40 palaan. Muotoile palat haluamallasi tavalla.
- Paksut munkkirinkilät: Pyörittele taikinapalat pulliksi, paina kädellä hieman. Kohota liinalla peitettyinä. Paina jauhotetulla sormella reikä pullien keskelle ja suurenna reikää pyörittämällä munkkia varovasti sormien ympäri.
- Herttaiset munkkirinkilät: Leivo palat noin 25 cm:n nauhoiksi, ota kiinni keskeltä ja kiepauta toinen puolisko toisen ympärille. Yhdistä päät. Kohota liinalla peitettyinä.
- Puuskamunkit: Leivo palat noin 15 cm:n pituisiksi tangoiksi, kietaise ne kapeiksi rinkilöiksi ja yhdistä päät kevyeksi solmuksi. Kohota liinalla peitettyinä.
- 10Kuumenna öljy isossa padassa 170–180-asteiseksi. Pudota 2–3 munkkirinkilää varovasti kuumaan öljyyn. Paista 1–2 minuuttia puolta kohden.
- 11Käännä munkit ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
- 12Paista kaikki rinkilät samoin.
- 13Pyörittele vielä lämpimät munkkirinkilät sokerissa lautasella.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa vapun parhaiden munkkien ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat