


Munkit – vapun ehdoton suosikkiresepti
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Munkit maistuvat parhaimmilta tuoreina ja tietenkin itse tehtyinä. Katso ohje, jolla valmistat munkkitaikinan ja paistat vapun herkullisimmat munkit. Nauti sokeriset herkkupalat siman tai kuohuvan kera!
Reseptin ainekset
30 pientä munkkia
Munkit
2½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
noin 7 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
50 g
pehmeää voita
1 l
öljyä paistamiseen
pinnalle sokeria
Munkit – ohje:
- Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää kananmuna.
- Sekoita sokeri, kardemumma, vehnäjauhot ja suola keskenään. Lisää suurin osa jauhoseoksesta taikinaan ja vaivaa munkkitaikinaa hetki.
- Lisää lopuksi pehmeä rasva ja loput jauhot. Vaivaa munkkitaikina kimmoisaksi, lisää jauhoja tarvittaessa. Jätä taikina leivinliinan alle kohoamaan.
- Kun munkkitaikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, pyörittele taikinasta pötkö ja jaa se noin 30 osaan. Pyörittele taikinapaloista munkkeja.
- Kohota munkit leivinliinan alla leivinpaperin päällä kaikessa rauhassa.
- Kuumenna rasva kattilassa. Muista pitää kattilan kansi esillä, jotta voit tarvittaessa tukahduttaa palavan rasvan. Älä pidä liesituuletinta päällä.
- Nosta muutama munkki kerrallaan kattilaan. Paista munkkeja noin viisi minuuttia. Käännä munkit kerran paistamisen aikana.
- Nosta munkit kattilasta reikäkauhalla ja pyörittele ne heti kuumina runsaassa sokerissa.
Vinkki!
- Voit täyttää munkit pursottamalla paistamisen jälkeen haluamallasi täytteellä. Laita täytettä tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota munkkien sisään.
- Voit täyttää munkit myös ennen paistamista paistamisen kestävällä hillolla tai marmeladilla. Pyörittele taikinapalat palloiksi, paina pulliin sormella kuoppa, lisää hilloa ja nipistele tiiviisti kiinni. Kohota normaalisti ja paista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat