Munkit maistuvat parhaimmilta tuoreina ja tietenkin itse tehtyinä. Katso resepti, jolla valmistat munkkitaikinan ja paistat vapun herkullisimmat munkit. Nauti sokeriset herkkupalat siman tai kuohuvan kera!
Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää kananmuna.
Sekoita sokeri, kardemumma, vehnäjauhot ja suola keskenään. Lisää suurin osa jauhoseoksesta taikinaan ja vaivaa munkkitaikinaa hetki.
Lisää lopuksi pehmeä rasva ja loput jauhot. Vaivaa munkkitaikina kimmoisaksi, lisää jauhoja tarvittaessa. Jätä taikina leivinliinan alle kohoamaan.
Kun munkkitaikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, pyörittele taikinasta pötkö ja jaa se noin 30 osaan. Pyörittele taikinapaloista munkkeja.
Kohota munkit leivinliinan alla leivinpaperin päällä kaikessa rauhassa.
Kuumenna rasva kattilassa. Muista pitää kattilan kansi esillä, jotta voit tarvittaessa tukahduttaa palavan rasvan. Älä pidä liesituuletinta päällä.
Nosta muutama munkki kerrallaan kattilaan. Paista munkkeja noin viisi minuuttia. Käännä munkit kerran paistamisen aikana.
Nosta munkit kattilasta reikäkauhalla ja pyörittele ne heti kuumina runsaassa sokerissa.
Vinkki!
Voit laittaa munkkien täytteeksi paistamisen kestävää hilloa tai marmeladia. Kun olet pyöritellyt taikinapalat palloiksi, paina pulliin sormella kuoppa, lisää hilloa ja nipistele munkki tiiviisti kiinni. Kohota munkit sitten normaalisti.