Kotivinkki

Mahtavat munkit

1 h 5 min
0
0

Mahtavat munkit

Vappu ei ole vappu ilman munkkeja – ja munkit on syötävä tuoreeltaan!
Teksti Kotivinkki
Kuvat Hanna Marttinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 pientä munkkia )

  • 2 1/2 dlmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1kananmuna
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • noin 7 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 50 gpehmeää voita
  • 1 löljyä paistamiseen
  • pinnalle sokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

1. Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää kananmuna.

2. Sekoita sokeri, kardemumma, vehnäjauhot ja suola keskenään. Lisää suurin osa jauhoseoksesta taikinaan ja vaivaa munkkitaikinaa hetki.

3. Lisää lopuksi pehmeä rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi, lisää jauhoja tarvittaessa. Jätä taikina leivinliinan alle kohoamaan.

4. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, pyörittele taikinasta pötkö ja jaa se noin 30 osaan. Pyörittele taikinapaloista munkkeja.

5. Kohota munkit leivinliinan alla leivinpaperin päällä kaikessa rauhassa.

6. Kuumenna rasva kattilassa. Muista pitää kattilan kansi esillä, jotta voit tarvittaessa tukahduttaa palavan rasvan. Älä pidä liesituuletinta päällä.

7. Nosta muutama munkki kerrallaan kattilaan. Paista munkkeja noin viisi minuuttia. Käännä munkit kerran paistamisen aikana.

8. Nosta munkit kattilasta reikäkauhalla ja pyörittele ne heti kuumina runsaassa sokerissa.
Vink vink Voit laittaa munkkien täytteeksi paistamisen kestävää hilloa tai marmeladia. Kun olet pyöritellyt taikinapalat palloiksi, paina pulliin sormella kuoppa, lisää hilloa ja nipistele munkki tiiviisti kiinni. Kohota munkit sitten normaalisti.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä