Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Aito sacherkakku (Sachertorte)

2 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Aito sacherkakku hurmaa tummalla suklaallaan ja hillotäytteellään. Mausta löytyy myös ripaus kahvia. Katso ohje ja valmista elämäsi paras sacherkakku!

20.9.2005
Reseptin ainekset
12 annosta
6 kpl
munaa
200 g
tummaa suklaata
150 g
voita
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
Kostutus
1 1/2 dl
kahvijuomaa
1 rkl
tomusokeria
Täyte
3 dl
hedelmähilloa (aprikoosi)
Kuorrutus
1 1/2 dl
kuohukermaa
200 g
tummaa suklaata
1 rkl
voita

Aito sacherkakku valmistuu näin:

  1. Voitele ja jauhota Ø noin 24 sentin vuoka. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää joukkoon keltuaiset sekä vähän jäähtynyt suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä, samalla vatkaten. Kääntele valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Siivilöi lopuksi taikinaan jauhot ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 45 minuuttia. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperi- tai foliopalalla, jotta pinta ei tummu liikaa. Kakku on kypsä, kun sen keskelle työntämääsi tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.
  4. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta kakku halutessasi kokoamisen edetessä tomusokerilla makeutetulla kahvilla tai kahvi-konjakkiseoksella.
  5. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin aprikoosimarmeladia. Levitä marmeladia ohut kerros myös kakun päälle ja reunoille.
  6. Tee kuorrutus. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Hämmennä, kunnes suklaa sulaa. Lisää voi ja nosta kuorrutus sivuun jäähtymään. Kaada sacherkakun päälle ensin noin neljäsosa kuorrutuksesta ja tasoita se veitsellä. Nosta suklaakakku hetkeksi kylmään.
  7. Kun ensimmäinen kuorrutuskerros on jähmettynyt, kaada loppu kuorrutus kakun päälle ja tasoita. Jos kuorrutus jähmettyy kattilassa liikaa, voit sulattaa sitä varovasti liedellä uudelleen. Anna suklaakakun tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Vinkki!

Kurkkaa myös sivustomme suosituin sacherkakun resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt