Sacherkakku (Sachertorte)

2 h 15 min
3.8
0

Sacherkakku (Sachertorte)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 6 kplmunaa
  • 200 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja

Kostutus

  • 1 1/2 dlkahvijuomaa
  • 1 rkltomusokeria

Täyte

  • 3 dlhedelmähilloa (aprikoosi)

Kuorrutus

  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 200 gtummaa suklaata
  • 1 rklvoita

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN1 h

Voitele ja jauhota Ø noin 24 sentin vuoka. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää joukkoon keltuaiset sekä vähän jäähtynyt suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä, samalla vatkaten. Kääntele valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Siivilöi lopuksi taikinaan jauhot ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 45 minuuttia. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperi- tai foliopalalla, jotta pinta ei tummu liikaa. Kakku on kypsä, kun sen keskelle työntämääsi tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta kakku halutessasi kokoamisen edetessä tomusokerilla makeutetulla kahvilla tai kahvi-konjakkiseoksella.

Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin aprikoosimarmeladia. Levitä marmeladia ohut kerros myös kakun päälle ja reunoille.

Tee kuorrutus. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Hämmennä, kunnes suklaa sulaa. Lisää voi ja nosta kuorrutus sivuun jäähtymään. Kaada sacherkakun päälle ensin noin neljäsosa kuorrutuksesta ja tasoita se veitsellä. Nosta suklaakakku hetkeksi kylmään.

Kun ensimmäinen kuorrutuskerros on jähmettynyt, kaada loppu kuorrutus kakun päälle ja tasoita. Jos kuorrutus jähmettyy kattilassa liikaa, voit sulattaa sitä varovasti liedellä uudelleen. Anna suklaakakun tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

•Tarjoile sacherkakun kanssa halutessasi kermavaahtoa.

Vinkki!

Sacherkakku on kotoisin Itävallasta. Resepti on melkein 180 vuotta vanha, vuodelta 1832.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä