Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ranskalainen sipulipiiras

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
19.11.2006
Reseptin ainekset
12 palaa
150 g
voita
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
3 rkl
vettä
Täyte
5 kpl
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa
Munamaito
2 dl
ruokakermaa
1 kpl
munaa
6 kpl
anjovista (fileinä)
2 rkl
tuoretta timjamia (silputtuna)
Päälle
2 rkl
kapriksia
100 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
10 kpl
kivettömiä oliiveja (mustia)
Koristeluun
1/3 dl
tuoretta timjamia

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi. Painele taikina jauhoisin käsin piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin vielä vartiksi.

Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Hauduta sipulit paistinpannulla öljytilkassa raukeiksi. Mausta ja jäähdytä.

Sekoita keskenään kerma ja muna. Hienonna anjovisfileet ja säästä noin 1 rkl rasian liemestä munamaidon mausteeksi. Sekoita hienonnetut anjovisfileet sekä timjamisilppu kerma-munaseokseen. Käytä anjovislientä lisämausteeksi. Maistele välillä, ettei seoksesta tule liian suolaista.

Pistele piirakkataikinaa haarukalla ja esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kumoa sipulit vuokaan ja kaada päälle kermaseos. Ripottele ranskalaisen sipulipiiraan pinnalle kaprikset, oliivit sekä sinihomejuusto nokareina. Paista vielä sipulipiirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tarjoa ranskalainen sipulipiiras haaleana, tuoreilla timjaminoksilla koristeltuna.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt