Maku

Ranskalainen sipulipiiras

55 min
4.5
1

Ranskalainen sipulipiiras

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 150 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 5 kplsipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa

Munamaito

  • 2 dlruokakermaa
  • 1 kplmunaa
  • 6 kplanjovista (fileinä)
  • 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)

Päälle

  • 2 rklkapriksia
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 10 kplkivettömiä oliiveja (mustia)

Koristeluun

  • 1/3 dltuoretta timjamia

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi. Painele taikina jauhoisin käsin piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin vielä vartiksi.

Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Hauduta sipulit paistinpannulla öljytilkassa raukeiksi. Mausta ja jäähdytä.

Sekoita keskenään kerma ja muna. Hienonna anjovisfileet ja säästä noin 1 rkl rasian liemestä munamaidon mausteeksi. Sekoita hienonnetut anjovisfileet sekä timjamisilppu kerma-munaseokseen. Käytä anjovislientä lisämausteeksi. Maistele välillä, ettei seoksesta tule liian suolaista.

Pistele piirakkataikinaa haarukalla ja esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kumoa sipulit vuokaan ja kaada päälle kermaseos. Ripottele ranskalaisen sipulipiiraan pinnalle kaprikset, oliivit sekä sinihomejuusto nokareina. Paista vielä sipulipiirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tarjoa ranskalainen sipulipiiras haaleana, tuoreilla timjaminoksilla koristeltuna.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä