Maku

Anopin sitruunamurokakku

1 h 15 min
3
0

Anopin sitruunamurokakku

Teksti Sirkka-Liisa Anttila
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 kplsitruunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen, torvellinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voivaahtoon hyvin vatkaten. Mausta vaahto hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan. Pyöräytä pikkulusikan selällä ura taikinaan, niin kakku kohoaa tasaisemmin.

Paista anopin sitruunamurokakkua 175 asteen lämmössä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa sitruunamurokakku ritilälle jäähtymään.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä