


Anopin sitruunamurokakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Reseptin ainekset
15 viipaletta
200 g
voita
2 dl
sokeria
3 kpl
munaa
1 kpl
sitruunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Sitruunamurokakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen, torvellinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voivaahtoon hyvin vatkaten. Mausta vaahto hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan. Pyöräytä pikkulusikan selällä ura taikinaan, niin kakku kohoaa tasaisemmin.
- Paista anopin sitruunamurokakkua 175 asteen lämmössä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa sitruunamurokakku ritilälle jäähtymään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat