Maku

Feta-pinaattipiirakka – huippuherkullinen kasvispiirakka valmistuu näppärästi pellillä

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Feta-pinaattipiirakka on suolaisten piirakoiden aatelia! Hienostuneesti happaman juuston ja raikkaan pinaatin klassinen makupari takaa, että tämä herkku on taattu hitti sekä arjessa että juhlassa.
KA
3.9
14
Julkaistu: 19.2.2014


Ainekset (35 pientä palaa)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 2sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 450 gpinaattia (pakaste)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 300 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 5munaa
  • 3 dlruokakermaa
  • ½ tljauhettua muskottipähkinää
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 100 gemmentaalijuustoraastetta (rasvaa 27–30 %)
Tulosta

Feta-pinaattipiirakka valmistetaan näin:

  1. Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja ainekset leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää kylmä vesi koneen käydessä ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun (35 × 40 cm) kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Siirrä levy papereineen uunipannulle.
  4. Nosta uunipannu täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin, jos se suinkin mahtuu.
  5. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää jäiset pinaatit ja kuumenna hiljalleen, kunnes ne sulavat ja ylimääräinen neste haihtuu. Jäähdytä.
  6. Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  7. Vatkaa munat, kerma ja mausteet keskenään. Lisää jäähtynyt pinaattiseos ja murennettu fetajuusto.
  8. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  9. Jatka feta-pinaattipiirakan paistamista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.
  10. Anna feta-pinaattipiirakan jäähtyä haaleaksi ennen paloittelua.

Vinkki!

Voit tehdä feta-pinaattipiirakan päivää tai kahta ennen tarjoamista. Jäähdytä se leikkaamatta ja nosta mieluiten pellillä, hyvin peitettynä jääkaappiin. Leikkaa piirakka vasta kylmänä paloiksi, niin palojen reunat eivät käpristy. Lämmitä palat kevyesti uunissa ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.91
14 kommenttia