Maku

Feta-pinaattipiirakka

1 h
4.1
10

Feta-pinaattipiirakka

KA
10
4.1
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 palaa)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 2 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 450 gpinaattia (pakaste)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 300 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 5 kplmunaa
  • 3 dlruokakermaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja ainekset leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi.

Lisää kylmä vesi koneen käydessä ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun (35 × 40 cm) kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Siirrä levy papereineen uunipannulle.

Nosta uunipannu täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin, jos se suinkin mahtuu.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää jäiset pinaatit ja kuumenna hiljalleen, kunnes ne sulavat ja ylimääräinen neste haihtuu. Jäähdytä.

Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

Vatkaa munat, kerma ja mausteet keskenään. Lisää jäähtynyt pinaattiseos ja murennettu fetajuusto.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Jatka feta-pinaattipiirakan paistamista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.

Anna feta-pinaattipiirakan jäähtyä haaleaksi ennen paloittelua.

  • Voit tehdä feta-pinaattipiirakan päivää tai kahta ennen tarjoamista. Jäähdytä se leikkaamatta ja nosta mieluiten pellillä, hyvin peitettynä jääkaappiin. Leikkaa piirakka vasta kylmänä paloiksi, niin palojen reunat eivät käpristy. Lämmitä palat kevyesti uunissa ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä