Feta-pinaattipiirakka – huippuherkullinen kasvispiirakka valmistuu näppärästi pellillä
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minFeta-pinaattipiirakka on suolaisten piirakoiden aatelia! Hienostuneesti happaman juuston ja raikkaan pinaatin klassinen makupari takaa, että tämä herkku on taattu hitti sekä arjessa että juhlassa.
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.2.2014

Feta-pinaattipiirakka – huippuherkullinen kasvispiirakka valmistuu näppärästi pellillä
Reseptin ainekset (35 pientä palaa)
Pohja
- 200 gvoita
- 4 dlvehnäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- 3 rklvettä
Täyte
- 2sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 450 gpinaattia (pakaste)
- 1 rkloliiviöljyä
- 300 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
- 5munaa
- 3 dlruokakermaa
- ½ tljauhettua muskottipähkinää
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlsuolaa
- 100 gemmentaalijuustoraastetta (rasvaa 27–30 %)
Feta-pinaattipiirakka valmistetaan näin:
- Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja ainekset leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi.
- Lisää kylmä vesi koneen käydessä ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun (35 × 40 cm) kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Siirrä levy papereineen uunipannulle.
- Nosta uunipannu täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin, jos se suinkin mahtuu.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää jäiset pinaatit ja kuumenna hiljalleen, kunnes ne sulavat ja ylimääräinen neste haihtuu. Jäähdytä.
- Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Vatkaa munat, kerma ja mausteet keskenään. Lisää jäähtynyt pinaattiseos ja murennettu fetajuusto.
- Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Jatka feta-pinaattipiirakan paistamista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.
- Anna feta-pinaattipiirakan jäähtyä haaleaksi ennen paloittelua.
Vinkki!
Voit tehdä feta-pinaattipiirakan päivää tai kahta ennen tarjoamista. Jäähdytä se leikkaamatta ja nosta mieluiten pellillä, hyvin peitettynä jääkaappiin. Leikkaa piirakka vasta kylmänä paloiksi, niin palojen reunat eivät käpristy. Lämmitä palat kevyesti uunissa ennen tarjoilua.

Paras suolainen piirakka – tässä lukijoidemme 10 suosikkia + nopea bonusherkku!

Kolmen juuston piirakka – hurmaannu emmentaalin, parmesaanin ja sinihomejuuston huipputriosta
Kotivinkki

Lehtikaalipiirakka – juustolla ja pekonilla ryyditetty kaalitäyte takaa herkullisen makuelämyksen
Kotivinkki

Tomaatti-mozzarellapiirakka – rapean pohjan täytteenä ihastuttaa raikas salaatti
Kotivinkki

Pienet pinaattipiiraat – ruokaisissa minipiiraissa ihastuttaa maukas juusto
Maku

Kahden juuston fenkolipiirakka – täyteläinen ja aromikas kasvisherkku
Kotivinkki

Kasvispiirakka – suolaisessa klassikossa on mehevä täyte ja kunnolla makua
Maku

Herkkusieni- tarte tatin – ylösalaisin kiepautettavassa sienipiirakassa ihastuttaa rapea pohja ja mehevä täyte
Maku