


Feta-pinaattipiirakka – huippuherkullinen kasvispiirakka valmistuu näppärästi pellillä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Feta-pinaattipiirakka on suolaisten piirakoiden aatelia! Hienostuneesti happaman juuston ja raikkaan pinaatin klassinen makupari takaa, että tämä herkku on taattu hitti sekä arjessa että juhlassa.
Reseptin ainekset
35 pientä palaa
Pohja
200 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
3 rkl
vettä
Täyte
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
450 g
pinaattia (pakaste)
1 rkl
oliiviöljyä
300 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
5
munaa
3 dl
ruokakermaa
½ tl
jauhettua muskottipähkinää
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
100 g
emmentaalijuustoraastetta (rasvaa 27–30 %)
Feta-pinaattipiirakka – ohje:
- Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja ainekset leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi.
- Lisää kylmä vesi koneen käydessä ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun (35 × 40 cm) kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Siirrä levy papereineen uunipannulle.
- Nosta uunipannu täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin, jos se suinkin mahtuu.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää jäiset pinaatit ja kuumenna hiljalleen, kunnes ne sulavat ja ylimääräinen neste haihtuu. Jäähdytä.
- Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Vatkaa munat, kerma ja mausteet keskenään. Lisää jäähtynyt pinaattiseos ja murennettu fetajuusto.
- Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Jatka feta-pinaattipiirakan paistamista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.
- 10Anna feta-pinaattipiirakan jäähtyä haaleaksi ennen paloittelua.
Vinkki!
Voit tehdä feta-pinaattipiirakan päivää tai kahta ennen tarjoamista. Jäähdytä se leikkaamatta ja nosta mieluiten pellillä, hyvin peitettynä jääkaappiin. Leikkaa piirakka vasta kylmänä paloiksi, niin palojen reunat eivät käpristy. Lämmitä palat kevyesti uunissa ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat