3,8(129)
Ellen Svinhufvudin kakku – rapea ja makea klassikko
Gluteeniton
3 h 5 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 1 h 45 min
Presidentin puolison mukaan nimensä saanut Ellen Svinhufvudin kakku hurmaa rapeuden, makeuden ja täyteläisyyden yhdistelmällä! Rapsakat ja kuohkeat marenkipohjat, maukkaat mantelilastut ja suussasulava mokkakreemi kietoutuvat tässä kakussa yhteen muodostaen ihanan kokonaisuuden. Kokeile sinäkin!
Julkaistu 9.6.2009
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
6 valkuaista
3 1/2 dltomusokeria
2 dl (150 g)kuorittuja manteleita (jauhettuna)
Mokkatäyte ja kuorrutus
3/4 dl (65 g)sokeria
1 1/2 dlkahvijuomaa (vahvaa)
1 1/2 dlkuohukermaa (tai vispikermaa)
300 gvoita
100 gkuorittuja manteleita (jauhettuna)
Pinnalle
1 ps (80 g)manteleita (lastuina)
1/2 dltomusokeria

Ellen Svinhufvudin kakku valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 125-asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita mantelijauhe varovasti vaahdon joukkoon. Levitä vaahto 4 levyksi (à 15 × 22 cm) kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille.
  3. Nosta pellit uunin ala- ja yläosiin. Paista noin 1 1/2 tuntia. Vaihda peltien paikkaa pari kertaa kypsennyksen aikana.
  4. Irrota levyt varovasti lämpiminä ja nosta ritilöille jäähtymään.
  5. Sekoita sokeri kuumaan kahviin ja jäähdytä kylmäksi. Lisää kerma. Vatkaa seos ohuena nauhana huoneenlämpöiseen voihin, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhettu manteli loppuvaiheessa.
  6. Kokoa kakku. Nosta pohja tarjoiluvadille ja levitä sille nuolijalla mokkatäytettä. Tee loput kerrokset ja levitä täytettä myös päällimmäiselle levylle ja kakun reunoille.
  7. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi ja anna niiden jäähtyä täysin. Ripottele mantelilastuja kakun päälle ja painele niitä myös kakun reunoille. Siivilöi päälle tomusokeria.
  8. Säilytä Ellen Svinhufvudin kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.
18 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.