Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ellen Svinhufvudin kakku – rapea ja makea klassikko

3 h 5 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 1 h 45 min

Presidentin puolison mukaan nimensä saanut Ellen Svinhufvudin kakku hurmaa rapeuden, makeuden ja täyteläisyyden yhdistelmällä! Rapsakat ja kuohkeat marenkipohjat, maukkaat mantelilastut ja suussasulava mokkakreemi kietoutuvat tässä kakussa yhteen muodostaen ihanan kokonaisuuden. Kokeile sinäkin!

9.6.2009

Suomen kolmannen presidentin vaimo, Ellen Svinhufvud on antanut nimensä tälle ihanalle kakulle. Hän ihastui rapeaan, vienosti kahvilta ja manteleilta maistuvaan kakkuun ikihyviksi. Kahvipöydässä se on omimmillaan, mutta raikkaiden hedelmien kanssa tarjoiltuna kakku on myös juhlava jälkiruoka.

Reseptin ainekset
10 annosta
6
valkuaista
3½ dl
tomusokeria
2 dl (150 g)
kuorittuja manteleita (jauhettuna)
Mokkatäyte ja kuorrutus
¾ dl (65 g)
sokeria
1½ dl
kahvijuomaa (vahvaa)
1½ dl
kuohukermaa (tai vispikermaa)
300 g
voita
100 g
kuorittuja manteleita (jauhettuna)
Pinnalle
1 ps (80 g)
manteleita (lastuina)
½ dl
tomusokeria

Ellen Svinhufvudin kakku – ohje:

  1. Kuumenna uuni 125-asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita mantelijauhe varovasti vaahdon joukkoon. Levitä vaahto 4 levyksi (à 15 × 22 cm) kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille.
  3. Nosta pellit uunin ala- ja yläosiin. Paista noin 1½ tuntia. Vaihda peltien paikkaa pari kertaa kypsennyksen aikana.
  4. Irrota levyt varovasti lämpiminä ja nosta ritilöille jäähtymään.
  5. Sekoita sokeri kuumaan kahviin ja jäähdytä kylmäksi. Lisää kerma. Vatkaa seos ohuena nauhana huoneenlämpöiseen voihin, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhettu manteli loppuvaiheessa.
  6. Kokoa kakku. Nosta pohja tarjoiluvadille ja levitä sille nuolijalla mokkatäytettä. Tee loput kerrokset ja levitä täytettä myös päällimmäiselle levylle ja kakun reunoille.
  7. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi ja anna niiden jäähtyä täysin. Ripottele mantelilastuja kakun päälle ja painele niitä myös kakun reunoille. Siivilöi päälle tomusokeria.
  8. Säilytä Ellen Svinhufvudin kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt