Maku

Ellen Svinhufvudin kakku – rapea ja makea klassikko

3 h 5 min
GL
3.95
13

Presidentin puolison mukaan nimensä saanut Ellen Svinhufvudin kakku hurmaa rapeuden, makeuden ja täyteläisyyden yhdistelmällä! Rapsakat ja kuohkeat marenkipohjat, maukkaat mantelilastut ja suussasulava mokkakreemi kietoutuvat tässä kakussa yhteen muodostaen ihanan kokonaisuuden. Kokeile sinäkin!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 6 valkuaista
  • 3 1/2 dltomusokeria
  • 2 dl (150 g)kuorittuja manteleita (jauhettuna)

Mokkatäyte ja kuorrutus

  • 3/4 dl (65 g)sokeria
  • 1 1/2 dlkahvijuomaa (vahvaa)
  • 1 1/2 dlkuohukermaa (tai vispikermaa)
  • 300 gvoita
  • 100 gkuorittuja manteleita (jauhettuna)

Pinnalle

  • 1 ps (80 g)manteleita (lastuina)
  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

3 h 5 min
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN1 h 45 min
MITÄ PIDIT?
3.95