Maku

Parhaat, pehmeät sämpylät

Parhaat, pehmeät sämpylät
Sämpylät ovat parasta arkihemmottelua. Pehmeät, rapeakuoriset sämpylät katoavat pelliltä ennen kuin huomaatkaan. Helpot reseptit sopivat koululaistenkin käsiin.
Julkaistu: 5.11.2013

Herkulliset, terveelliset ja helpot sämpylät? Yhtälö on yksinkertaisempi kuin uskotkaan.

Jos haluat helposti valmistuvia uunituoreita sämpylöitä aamulla, tee taikina illalla valmiiksi jääkaappiin. Yön yli kohotetut sämpylät paistetaan aamulla valmiiksi kohonneesta taikinasta.

Arki-illan sämpylät onnistuvat koululaisiltakin. Kuopaisusämpylöiden salaisuus on pehmeässä taikinassa, jota ei tarvitse vaivata. Kaapintyhjennyssämpylöiden nimi taas kertoo kaiken: sämpylöihin voi upottaa hiutaleita, leseitä, siemeniä ja juustoraastettakin. Muuntele taikinan raaka-aineita oman ruokakaappisi sisällön mukaan!

Kurpitsasämpylöiden mehevyyden salaisuus on kurpitsasoseessa, Pähkinäsämpylöiden taas piimässä ja pekaanipähkinöissä.

Pehmeät spelttisämpylät ja Rouhevat sämpylät ovat monen mieleen. Aurinkoiset sämpyläruudut sopivat sille, joka haluaa sämpylänsä näppärästi pyörittelemättä.

Gluteenittomat sämpylät taas valmistuvat ilman käden upottamista taikinaan, sillä vaivaaminen hoituu sähkövatkaimen taikinakoukulla.

Löydä joukosta oma suosikkireseptisi ja muokkaa sitä oman jauhokaappisi mukaan! Sämpyläreseptit jos mitkä on luotu sovellettaviksi.

Kommentoi »