Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaurasämpylät – onko ihanampaa kuin uunituoreet leipäset? Tee mehevää sämpylätaikinaa heti tuplasatsi

12 h 40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h 30 min

Kaurasämpylät kruunaavat aamiaisen tai iltapalan. Yön yli kohotettu pehmeä taikina, kuuma uuni ja pitkä paistoaika takaavat sämpylöiden rapean kuoren. Kaurasämpylät ovat odotuksen arvoisia!

23.10.2020
Reseptin ainekset
9 kpl
5 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 rkl
hunajaa tai siirappia
1½ tl
suolaa
½ dl
auringonkukansiemeniä
3 dl
kaurajauhoja
5–6 dl
vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Kaurasämpylät – ohje:

  1. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, siemenet ja kaurajauhot. Sekoita ja lisää vehnäjauhoja sen verran että saat taikinasta yhtä sakean kuin paksu puuro. Älä vaivaa taikinaa.
  2. Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja liinalla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.
  3. Lusikoi aamulla jääkaappikylmästä taikinasta nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele halutessasi hiukan jauhoja tai siemeniä sämpylöiden päälle.
  4. Paista kaurasämpylät heti 225 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Vinkki!

Tee tuplasatsi ja paista aamulla pellillinen. Pane taikina takaisin jääkaappiin odottamaan seuraavaa aamua .

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt