Kotivinkki

Kaurasämpylät – onko ihanampaa kuin uunituoreet leipäset? Tee mehevää sämpylätaikinaa heti tuplasatsi

12 h 40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
12 h 30 min
Kaurasämpylät kruunaavat aamiaisen tai iltapalan. Yön yli kohotettu pehmeä taikina, kuuma uuni ja pitkä paistoaika takaavat sämpylöiden rapean kuoren. Kaurasämpylät ovat odotuksen arvoisia!
KA
MU
SO
MA
4.5
0
Julkaistu: 23.10.2020


Ainekset (9 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • 1½ tl suolaa
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 3 dl kaurajauhoja
  • 5–6 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Tulosta

Kaurasämpylät valmistuvat näin:

  1. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, siemenet ja kaurajauhot. Sekoita ja lisää vehnäjauhoja sen verran että saat taikinasta yhtä sakean kuin paksu puuro. Älä vaivaa taikinaa.
  2. Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja liinalla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.
  3. Lusikoi aamulla jääkaappikylmästä taikinasta nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele halutessasi hiukan jauhoja tai siemeniä sämpylöiden päälle.
  4. Paista heti 225 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Vinkki!

Tee tuplasatsi ja paista aamulla pellillinen. Pane taikina takaisin jääkaappiin odottamaan seuraavaa aamua.

MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »