


Kaurasämpylät – onko ihanampaa kuin uunituoreet leipäset? Tee mehevää sämpylätaikinaa heti tuplasatsi
12 h 40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h 30 min
Kaurasämpylät kruunaavat aamiaisen tai iltapalan. Yön yli kohotettu pehmeä taikina, kuuma uuni ja pitkä paistoaika takaavat sämpylöiden rapean kuoren. Kaurasämpylät ovat odotuksen arvoisia!
Reseptin ainekset
9 kpl
5 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 rkl
hunajaa tai siirappia
1½ tl
suolaa
½ dl
auringonkukansiemeniä
3 dl
kaurajauhoja
5–6 dl
vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Kaurasämpylät – ohje:
- Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, siemenet ja kaurajauhot. Sekoita ja lisää vehnäjauhoja sen verran että saat taikinasta yhtä sakean kuin paksu puuro. Älä vaivaa taikinaa.
- Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja liinalla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.
- Lusikoi aamulla jääkaappikylmästä taikinasta nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele halutessasi hiukan jauhoja tai siemeniä sämpylöiden päälle.
- Paista kaurasämpylät heti 225 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
Vinkki!
Tee tuplasatsi ja paista aamulla pellillinen. Pane taikina takaisin jääkaappiin odottamaan seuraavaa aamua .
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat