Maku

Voisämpylät ruskistetulla voilla – maailman pehmeimmät sämpylät katoavat pelliltä hetkessä

1 h 20 min
MU
3.63
0

Voisämpylät saavat ihanan makunsa ruskistetusta voista. Pehmeän rakenteen salaisuus on taikinan vaivaaminen ja riittävän pitkä kohotus. Leivo voisämpylöitä heti tänään!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (15 kpl)

  • 50 gvoita
  • 5 dlvettä
  • ½ palaa (25 g)hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 11–11 ½ dlvehnäjauhoja

Voitelu

  • voisulaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Voisämpylät ruskistetulla voilla leivotaan näin:

  1. Mittaa voi kattilaan. Keitä pari minuuttia, kunnes se ruskistuu. Anna jäähtyä. Ota voista 2 rkl erikseen voitelua varten.
  2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja sokeri veteen. Sekoita joukkoon 3 dl jauhoja. Peitä taikina liinalla ja jätä se kohoamaan noin 15 minuutiksi.
  3. Kun taikina kuplii, lisää suola. Lisää loput jauhot ja voisula taikinaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.
  5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, jaa 15 osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Nosta sämpylät vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja kohota vielä 20 minuuttia.
  6. Voitele sämpylät voisulalla. Paista 225 asteessa keskitasolla 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.63