


Voisämpylät ruskistetulla voilla – maailman pehmeimmät sämpylät katoavat pelliltä hetkessä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Voisämpylät saavat ihanan makunsa ruskistetusta voista. Pehmeän rakenteen salaisuus on taikinan vaivaaminen ja riittävän pitkä kohotus. Leivo voisämpylöitä heti tänään!
Reseptin ainekset
15 kpl
Voisämpylät ruskistetulla voilla
50 g
voita
5 dl
vettä
½ palaa (25 g)
tuorehiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
11–11½ dl
vehnäjauhoja
Voitelu
2 rkl
voisulaa
Voisämpylät ruskistetulla voilla – ohje:
- Mittaa voi kattilaan. Keitä pari minuuttia, kunnes se ruskistuu. Anna jäähtyä. Ota voista 2 rkl erikseen voitelua varten.
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja sokeri veteen. Sekoita joukkoon 3 dl jauhoja. Peitä taikina liinalla ja jätä se kohoamaan noin 15 minuutiksi.
- Kun taikina kuplii, lisää suola. Lisää loput jauhot ja voisula taikinaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, jaa 15 osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Nosta sämpylät vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja kohota vielä 20 minuuttia.
- Voitele sämpylät voisulalla. Paista 225 asteessa keskitasolla 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat