


Riittoisa peltipiirakka
Lohipiirakka – pellillinen mehevää herkkua savulohesta ja perunavoitaikinasta
2 h 45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 25 min
Pellillinen lohipiirakkaa riittää isommallekin porukalle. Perunalla rikastettu voitaikina on kuohkean mehevä valinta piiraspohjaksi simppelille lohipiirakalle, jolle makua antaa kolmen juuston raastesekoitus.
Reseptin ainekset
1 pellillinen
Perunavoitaikina
250 g (noin 4 dl)
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
200 g
huoneenlämpöistä voita (tai leivontamargariinia)
250 g (noin 2½ dl)
perunasosetta
Täyte
250 g
lämminsavulohta
½ (à 400 g)
parsakaali
1
(puna)sipuli
1 rku
tilliä hienonnettuna
1 ps (150 g)
juustoraastetta (esim. Valio kolmen juuston raaste tai emmental-mozzarellaraaste)
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
1 prk (200 g)
ranskankermaa
3
munaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lohipiirakka (pellillinen) – ohje:
- Valmista perunavoitaikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää huoneenlämpöinen voi (tai leivontamargariini) ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää perunasose ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaappissa pari tuntia.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi tai painele käsin ohueksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperin kanssa uunipannulle.
- Poista lohesta nahka ja ruodot. Huuhtele parsakaali ja leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Laita lohet, parsakaalit ja sipulit piirakan päälle. Lisää päälle puolet tillistä ja ripottele juustoraaste.
- Sekoita kerma, ranskankerma, munat ja mausteet keskenään. Valuta seos piirakan päälle tasaisesti.
- Paista lohipiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja rapea.
Vinkki!
Voit korvata lämminsavulohen myös kylmäsavulohella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat