Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vadelma-salmiakkipalat

50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min

Vadelma-salmiakkipalat ovat salmiakin ja vadelman täydellinen liitto. Vadelma mehevöittää taikinan ja salmiakki viimeistelee kuorrutteen. Suosittelemme!

12.11.2014
Reseptin ainekset
25 palaa
Taikina
200 g
voita
5 kpl
munaa
2 1/2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kevytmaitoa
200 g
vadelmia (pakaste)
Kuorrutus
100 g
voita
9 dl
tomusokeria
3/4 dl
apteekin salmiakkiliuosta (Haganol)
1-2 tl
elintarvikeväriä (mustaa pastaväriä)
Koristeluun
2 rkl
koristerakeita (vaaleanpunaisia)

Sulata ja jäähdytä voi.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.

Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi.

Murenna pakastevadelmat jäisinä pieneksi muruksi ja ripottele muru taikinan päälle ennen paistamista.

Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.

Sulata kuorrutuksen voi kattilassa ja sekoita sen joukkoon tomusokeri ja salmiakkiliuos. Salmiakkiliuosta voi hankkia apteekeista. Jos et saa käsiisi nestemäistä salmiakkia, voit valmistaa sen itse liuottamalla apteekin salmiakkikarkkeja tilkkaan kiehuvaa vettä. Värjää kuorrutus halutessasi mustemmaksi mustalla pastavärillä. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele pinta koristerakeilla.

Leikkaa salmiakkiruudun mallisiksi paloiksi, kun kuorrutus on kovettunut.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt